مرگ گیاهان آپارتمانی و علت پژمرده شدن گیاهان
  • آموزش و مقالات
  • آبیاری
  • گلدان و محیط های رشد

مرگ گیاهان آپارتمانی و علت پژمرده شدن گیاهان

مرگ گیاهان آپارتمانی اتفاقی نیست. اگر موجودی را به عنوان عضوی از خانواده خود می‌پذیریم باید مسئولیت نگهداری از او را نیز همیشه به گردن بگیریم. چرا گیاهان دچار مرگ ناگهانی می‌شوند؟ آیا شما جزو آن دسته از افرادی هستید که هر کاری برای زنده نگه داشتن گیاهان خود انجام می‌­دهند؟ مانند انسان‌ها هیچ دو گیاهی کاملاً شبیه هم نیستند و نیازهای متفاوتی دارند و صدالبته نحوه نگهداری‌شان هم مختلف خواهد بود. گاهی توجه زیادی و بی‌شک بی‌توجهی موجب از بین رفتن سبزی خانه گرم‌مان می‌شود.

دلایل از بین رفتن گیاهان و مشکلات رایج گیاهان آپارتمانی

با اجتناب از انجام این اشتباهات با کشتن گیاهان خداحافظی کنید. مهمترین عوامل مرگ گیاهان آپارتمانی عبارتند از:
1- نگهداری گیاهان در محیط نامناسب شان هر گیاهی نیازهای مخصوص به خودش را دارد. اگر گیاهی را به تازگی تهیه کرده‌اید و با نیازهای آن آشنا نیستید می‌توانید روش نگهداری آن را از کتاب‌ها یا اینترنت در بیاورید. بعضی از گیاهان به مکان قرارگیری‌شان بسیار حساس هستند و قرار گرفتن در محیط نامناسب باعث مرگ شان می‌شود.
2- تعویض مکرر مکان قرارگیری گیاه گیاهان بعد از مدتی قرارگیری در محیطی خاص، به آن محیط عادت می‌کنند و خودشان را با آن تطبیق می‌دهند. اگر به طور مکرر از محیطی به محیط دیگر منتقل‌شان کنید، نمی‌توانند خودشان را به سرعت با محیط جدید سازگار کنند و این به رشد گیاهانتان ضرر می‌زند.
3- خاک مناسب شعار یک باغبان خوب: یکی از دلایل مرگ گیاهان آپارتمانی مناسب نبودن خاک وبستر کشت است. خاک کلید اصلی است! وقتی صحبت از نگهداری گیاهان درون آپارتمان می‌رسد نمی‌توان از هر خاکی استفاده کرد. فراموش نکنید که هر گیاهی خاک مخصوص به خود را می‌پسندد و اگر خاکش با چیزی که طلب می‌کند مغایرت داشته باشد گیاهتان دیر یا زود می‌مرد. بعضی گیاهان در خاک سبک بعضی سنگین و… رشد می‌کنند. شما حتی می‌توانید ترکیب خاک دلخواه و مغذی مخصوص خودتان را برای گیاهانتان درست کنید.

بیشتر بخوانید : خاک مناسب گیاهان آپارتمانی چه خاکیست؟

4- آبیاری بیش از حد حتی باغبانان با تجربه هم گاهی این اشتباه را می‌کنند. عموما افرادی که تازه باغبانی را شروع کرده‌اند تصور می‌کنند آبیاری زیاد باعث سلامت و رشد سریع‌تر گیاهشان می‌شود. در پرورش گیاهان داخل خانه، که نور خورشید کمتری به گیاهان می‌رسد، اغلب بهتر این است که خاک را هر از گاهی خشک بگذاریم. البته اگر گیاهانتان رطوبت دوست هستند و به خاک همیشه خیس نیاز دارند این کار را نکنید و آبیاری منظم انجام دهید.
5- قرار دادن گیاهان در نور زیاد یا کم درست است که گیاهان مناسب آپارتمان به نور نیازمندند اما گیاهان درون خانه اغلب به نور کمتری نیاز دارند و در نظر نگرفتن نیاز نوری‌شان موجب ضعیف شدن یا حتی مرگ شان می‌شود. بهتر است قبل از تعیین محل قرار دادن گیاه از نیاز نوری اش مطلع باشید. حتی گیاهان آپارتمانی مقاوم و گیاهان گلدار آپارتمانی مقاوم برای شادابی و طراوت به مقداری نور غیر مستقیم احتیاج دارند.
6- دمای نامناسب گیاهان آپارتمانی به این دلیل خانگی هستند که دما و محیط داخل خانه را می‌پسندند و تنها اندکی از آنها هستند که دمایی پایینتر یا بالاتر از دمای معمول خانه را می‌طلبند. بهترین دما برای اکثر گیاهان خانگی ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است. در کل سعی کنید دما را ثابت نگه دارید و از تغییرات شدید دمایی در اطراف محیط گیاه‌تان جلوگیری کنید.
7- عوض نکردن گلدان گیاه اگر گیاهی دارید که مدت زیادی است گلدان آن را عوض نکرده اید، احتمالا ریشه‌ها انبوه و در هم گره خورده شده اند و دیگر جایی برای رشد ندارند. اگر گیاهان آپارتمانی و گلدان آپارتمانی شما جز گیاهان کم رشد نیستند هر سال یا هر دوسال به تعویض گلدان نیاز دارند. وقتی برگ‌ها بدون هیچ دلیل دیگری شروع به زرد شدن کردند و یا ریشه‌ها از انتهای گلدان بیرون آمدند، همه اینها نشانه نیاز گیاه به تعویض گلدان است.

همچنین بخوانید : چگونگی درمان گیاهان آپارتمانی

8- نادیده گرفتن گیاه یکی از مهمترین عوامل مرگ گیاهان آپارتمانی نادیده گرفتن گیاه است. بسیاری از ما گیاهی را می‌کاریم و بعد انگار وجود آن را در خانه فراموش می‌کنیم. آبیاری بیش از حد یکی از نتایج نادیده انگاشتن گیاهان است. بسیاری افراد می‌گویند هر گیاهی که تهیه می‌کنند، بعد از مدتی می‌میرد یا اصطلاحا ” گیاه به دست شان نمی‌افتد! ”، توجه نکردن به گیاهان علت اصلی این اتفاق است. بی توجهی به بیماری‌های گیاهان، فراموش کردن تغذیه مصنوعی و تقویت گل‌های خانگی و … . از این کارها بپرهیزید!
9- گیاهان خود را هرس نمی‌کنید. همیشه حواستان به هرس کردن و چیدن گل‌ها و برگ‌های اضافی باشد. هرگز اجازه ندهید گل شما در قسمت‌های بالایی سنگین شود. البته هر گلی میزان مخصوصی به هرس نیاز دارد.
10- تمیز نکردن برگ‌ها آیا تمیز کردن برگ‌های گیاهان آپارتمانی لازم است؟ بله! به دو دلیل شما حتماً باید برگ‌های گیاهتان را تمیز کنید. اول اینکه این کار ظاهری دلفریب به آنها می‌بخشد! و دوم اینکه به سلامت آنها کمک می‌کند. در حالت عادی هم نور خورشید کمتری در خانه نسبت به بیرون وجود دارد، وجود گرد و خاک روی برگ‌ها لایه‌ای به وجود می آورد که جلوی رسیدن همان اندک نور به گیاه را هم می‌گیرد و مانع از انجام عمل فتوسنتز گیاهان می‌شود. در صورت پاک نکردن برگ‌ها بعد از مدتی گیاهانتان بدون هیچ دلیل قابل مشاهده ای شروع به ضعیف شدن می‌کنند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    ناشناس
    29 اردیبهشت 1401
    ناشناس

    سلام من یک گیاه پتوس بلک دارم، این گیاه وقتی یک برگ جدید میده برگ های پایینیش پژمرده میشه و از بین میره و برگ های اون به صورت نا منظم سوراخ میشن دلیلش چی متونه باشه و اینکه یک گیاه پتوس سبز دارم از گیاه مادری قلمه زدمش داخل اب گذاشتم ریشه زد و بعد به خاک منتقل کردم اما بعد کاشت که دو هفته ای میشه هیچ برگی ندادی دلیلش چیه؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    15 مرداد 1401
    نازبو - یاوری

    سلام سمپاشی کنید گیاه رو، در مورد دومی هم صبوری کنید

  • پاسخ
    سیامک
    10 خرداد 1400
    سیامک

    سلام وقت به خیر سوالی داشتم ممنون میشم راهنمائی بفرمایید، من حدودا سه یا چهار ماه پیش یک بنسای افرای ژاپنی خریدم، کلا شکل ظاهری نشان از سلامت گیاه داشت و به صورتی بود که نصف ریشه ها بیرون از خاک بودن ولی در گلدان خودش به خوبی رشد کرده بود، من به علت انبوهی برگ ها به محض خرید، یک سوم برگ ها و شاخه ها را هرس کردم و درست از همان روز به بعد یعنی از سه چهار ماه پیش درخت کاملا استاپ کرده و حتی یک برگ و شاخه جدید هم رشد نکرده و اکنون بعد از گذشت چند ماه همون تعداد برگ ها هم از کناره ها مشغول زرد شدن و از بین رفتن هستند در صورتی که بدنه درخت و تمام شاخه ها کاملا زنده هستند، بنده یک ماه پیش فکر میکنم دومین اشتباه رو کردم و بدون مشورت، گلدان درخت رو عوض کردم ولی به آرایش ریشه دست نزدم چون تصور بر این بود دلیل توقف رشد کوچکی گلدان بوده ولی الان بعد از گذشت یک ماه از تعویض گلدان نه تنها برگ جدیدی رشد نکرده همونطور که اشاره کردم با اینکه درخت زنده هست همون برگ ها هم دارند میریزند، لطف میفرمائید راهنمایی کنید که آیا این درخت دوباره برگ خواهد زد و آیا این اتفاق بهار سال دیگه خواهد افتاد یا همین تنه درخت هم در ادامه خشک خواهد شد با تشکر

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    12 خرداد 1400
    نازبو - یاوری

    سلام سیامک عزیز شوک شدیدی به گیاه وارد کردید، در صورت امکان گیاه رو کاور کنید و رطوبت محیطی رو در حد امکان بالا ببرید، میتونه کمک کنه، مطلب جلوگیری از شوکه شدن گیاهان رو هم مطالعه کنید. https://www.nazboo.com/جلوگیری-از-شوکه-شدن-گیاه-هنگام-انتقال/