از عبارتهای متداولتر استفاده کنید و یا املای عبارت واردشده را بررسی کنید.
سبد خرید شما خالی است!
تغذیه گیاه و علائم کمبود (قسمت1)
در این پست و دو پست بعدی به بررسی کمبود مواد مغذی در گیاهان و عناصر مورد نیاز آنها خواهیم پرداخت. با نازبو همراه باشید :
تاثیرات نیتروژن روی گیاه: از جمله عناصری که باعث کمبود مواد غذایی در گیاهان میشود نیتروژن است. تولید و ازدیاد مواد نشاسته ای، رشد سبزینه ای و ازدیاد قسمت های سبز گیاه مانند برگ، تامین رشد و نمو سریع شاخ و برگ، بالا بردن عملکرد و درشت شدن محصول، نیتروژن برای تولید پروتئین و کلروفیل ضروری است ومیزان رشد گیاه را نیز تعیین مینماید.
علایم کمبود: کاهش یا توقف رشد رویشی و تولید میوه، رنگ پریدگی (تغییر رنگ برگ، رگبرگ و دمبرگ سبز کم رنگ یا زرد) و روشنی برگهای مسن (پایینی و بالغ). در موارد کمبود شدید تمام کلروفیل از بین میرود و برگهای مسن پیش از موقع میریزند. به خاطر اینکه این عنصر پویا بوده و میتواند از قسمتهای پیر به قسمتهای جوان منتقل شود. همچنین ساقهها باریک، سخت و فیبری شده و تیره رنگ میگردند. میوهها نیز رنگ روشن پیدا میکنند. گلها کوچک مانده و یا ریزش میکنند.
بیش بود نیتروژن : در این حالت گیاه به رنگ تیره سبز آبی در میآید و حالت آبدار به خود میگیرد که این امر سبب کاهش مقاومت گیاهان به آفات و بیماریها میگردد و همچنین باعث ورس (خوابیدگی) و ریزش نیز میگردد. بیش بود نیتروژن علایمی شبیه به علایم کمبود و بیش بود آب دارد. زمانی که نیتروژن کم باشد، ریشهها زیاد شده و رشد قسمتهای هوایی را کاهش میدهد، برعکس آن نیز صادق است. در خصوص عنصر نیتروژن مسمومیت آمونیوم نیز مطرح میباشد که در این حالت برگها مثل فنجان وارونه قرار میگیرند و گیاه از پایه دچار خسارت شده و از بین میروند (شبیه گیاهانی که از خشکی صدمه دیده اند). اگر تعادل بین کلسیم و پتاسیم در خاک بهم بخورد گیاهان نیتروژن را به صورت نیتریت جذب میکنند و زیادی آمونیاک باعث خشکی میشود.
برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.
تاثیرات فسفر روی گیاه: این عنصر به توسعه ریشه و رشد و باردهی گیاه کمک میکند. شدت تقاضای گیاه برای این عنصر در مراحل اولیه رشد و خصوصاً در شرایط سرد خاک بیشتر میباشد و در تشکیل میوه و بذر نقش دارد.
از تاثیرات فسفر بر روی گیاه میتوان به موارد زیر اشاره داشت: ریشه زایی، انجام فتوسنتز، ازدیاد مواد ذخیره ای، انتقال هیدرات کربن در گیاه، موفقیت در عمل تلقیح و تشکیل میوه، تاثیرات در رنگ و درشتی میوه، زودرس نمودن میوه.
علایم کمبود: برگها سبز تیره مایل به ارغوانی و بنفش (به دلیل زیادی کلروفیل در اثر زیادی ازت) و شکننده و آبکی شده و توقف یا کاهش رشدگیاه (ریشه و ساقه) مشاهده میشود. برگهای انتهایی (جوان) کوچک و براق مانده و لکه قهوه ای کوچک(نکروز) روی برگهای پایینی (مسن) در امتداد رگبرگ ایجاد میشود که به تدریج گسترش مییابد. رنگ میوهها نامناسب شده و کیفیت محصول کاهش مییابد.
بیش بود فسفر: بیش بود فسفر تاثیر مستقیم بر گیاه ندارد، ولی ظاهر گیاه کمبود روی، آهن یا منگنز را نشان میدهد. اضافه بودن فسفر با عنصر کلسیم واکنش نشان داده و از جذب کلسیم جلوگیری میکند، پس در بیش بود این عنصر کمبود کلسیم نیز نمایان میشود.
پتاسیم اثر تنظیم کنندگی در گیاه دارد و برای تشکیل نشاسته ضروری میباشد. همچنین در حرکت قند در گیاه (پمپ پتاسیم) فعالیت دارد و در سلول وظیفه تخلیه قند را بر عهده دارد و نقش مهمی در کاهش پتانسیل اسمزی در مغز ریشه دارد که لازمه ی فشار تورگر برای سلول، انتقال شیره خام در آوند چوبی و متعادل ساختن آب گیاه است.
تاثیرات پتاسیم بر روی گیاه: حضور در ساختار دیواره سلولی، ازدیاد ساخت مواد نشاسته ای، افزایش مقاومت گیاه به بیماری و رطوبت زیاد و سرما وگرما و خشکی، تسریع عمل نیتریفیکاسیون، قابل جذب نمودن سایر املاح، خوش طعم نمودن میوه و درخشان نمودن آن. از دلایل کمبود پتاسیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد: خاکهای با pH اسیدی، خاکهای شنی و سبک و یا خیلی سنگین، خشکی و کم آبی خاک، آبیاری بیش از حد.
علایم کمبود: کوتاه شدن فاصله میانگرهها، رنگ پریدگی و زردی(کروز) و برنزه شدن و خشک شدن حاشیه برگهای مسن که با افزایش شدت کمبود زردی به داخل برگ نفوذ میکند. در کل رویش گیاه کند شده و لبه تعدادی از برگها سوخته و قهوه ای (نکروز) شده و به طرف پایین خم میشود. کمبود ابتدا در برگهای پایینی رخ میدهد.
تغذیه گیاه و علائم کمبود (قسمت2)
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
19,000 تومان
9,900 تومان
7,900 تومان
2,800,000 تومان
29,000 تومان
39,000 تومان
14,900 تومان
21 شهریور 1403
06 اردیبهشت 1402
23 اردیبهشت 1402
21 شهریور 1403
18 اردیبهشت 1402
22 مرداد 1403
30 اردیبهشت 1402
18 اسفند 1401
22 بهمن 1401
16 اردیبهشت 1402
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!