گل همیشه بهار
  • راهنمای کشت انواع گل

گل همیشه بهار

گل همیشه بهار گیاهی یک ساله است و به طور گسترده در منازل، باغ‌ها و فضای سبز کشت می‌شود. این گل زیبا، علاوه بر کشت به عنوان یک گل زینتی، از خواص درمانی بیشماری برخوردار است و آن را می‌توان در دسته گیاهان دارویی - زینتی قرار داد.

نام  فارسی: گل همیشه بهار
خاستگاه: جنوب اروپا
نام انگلیسی:
Pot marigold
نام علمی: Calendula officinalis
خانواده: Asteraceae / Composita
نامهای دیگر:  

جهت خرید بذر به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

نام گل همیشه بهار از کلمه Calendae، به معنی اولین روز ماه گرفته شده است چون به تقریب در تمام سال گل می‌دهد. منشأ آن جنوب اروپا و حوزه مدیترانه و یکی از رایج‌ترین گل‌های فصلی است. از جاهای گرم تا مناطق خیلی سرد قابل کشت است. این گیاه به عنوان یک گل یک ساله در برنامه گلکاری قرار می گیرد ولی می‌تواند به صورت علفی چندساله به زندگی خود ادامه دهد که در این حالت گل‌ها مرغوبیت سال اول را ندارند. بنابراین کمتر به صورت چندساله کشت و کار می‌شود. گل‌ها ۳ –۱۰ سانتیمتر قطر داشته و به تنهایی در انتهای ساقه گل دهنده قرار دارند، و به رنگ‌های زرد و نارنجی دیده می‌شود.

شرایط محیطی مورد نیاز گل همیشه بهار

آبیاری: بهترین زمان آبیاری این گل هنگامی است که سطح خاک گلدان خشک شده باشد. گاهی تولیدکنندگان برای تولید گیاهان با ساقه های محکم و نیز افزایش عمر گلدانی، آبیاری را کم می کنند.
خاک: گل همیشه بهار برای رشد به خاک خاصی نیاز ندارد و در هر خاکی می‌تواند رشد کند. البته توجه داشته باشد که خاک از زهکش کافی برخوردار باشد.
دما: به سرما مقاوم بوده و در هوای سرد بهترین رشد را دارد. دمای مناسب برای آن ۱۰ درجه سانتیگراد است. در انواع پاکوتاه گلدانی، دمای ۲۱ درجه در روزو ۱۶ –۱۷ درجه سانتیگراد در شب مناسب است. همیشه بهار گیاه خوبی برای تابستان است، ولی باید در سایه کاشته شود تا کیفیت، طول ساقه و اندازه گل افزایش یابد.
نور: این گیاه در طول رویش خود، به نور کافی و فراوان نیاز دارد بنابراین گلدان خود را در محلی آفتابی و پرنور قرار دهید. در زمستان بیشترین شدت نور باید برای آن فراهم شود. اگر شدت نور گلخانه خیلی کم و دما خیلی بالا باشد گـل‌های ریز و ساقه‌های ضعیف به وجود می‌آید.

شما می‌توانید هم اکنون بذر گل همیشه بهار از فروشگاه نازبو تهیه کنید.

تغذیه و کوددهی: برای تغذیه گیاه می‌توانید، در اواسط تابستان یک لایه نازک کمپوست به گل بدهید. البته لازم به ذکراست گل همیشه بهار به کود اضافی نیاز ندارد، ولی به دلیل این که کمپوست به اندازه کافی مواد مغذی دارد و می‌تواند به گیاه برای ادامه رشد و گلدهی کمک کند، در صورت تمایل از آن استفاده کنید.
آفات و بیماری‌ها: مهمترین آفت گیاه شته و کپک است که می‌توانید آن را با حشره کش باغبانی و محلول‌های قارچ‌کش برطرف کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی گل گازمانیا

روش تکثیر گل همیشه بهار

دارای بذر درشت و خشن است که در مهر ماه کشت می‌شود و در تقاط سردتر می‌توان در ابتدای بهار نیز به کشت آن اقدام کرد ولی در این حالت گل‌های کوچک و ضعیف تری تولید می‌کند. با آنکه به طور مستقیم کاشته می‌شود، انتقال نشاء آن هم میسر است. گاهی برای اینکه از آن بیشتر استفاده شود، آن را در دماهای مختلف در چند نوبت کشت می‌کنند.

خواص دارویی گل همیشه بهار

دمنوش گل همیشه بهار نفخ معده و روده را از بین می‌برد، همچنین ورم و التهاب معده را نیز درمان می‌کند.
از بروز سرطان لوزالمعده و روده بزرگ جلوگیری می‌کند.
برای رفع اضطراب و خستگی مقداری روغن گل همیشه بهار را به آب حمام اضافه کنید.
دمنوش گل همیشه بهار برای کاهش فشار خون مناسب است. مصرف این گیاه همچنین تعریق بدن را افزایش می‌دهد.
خاصیت ضد التهاب دارد و زخم‌های واریسی را رفع می‌کند. از ضماد گل همیشه بهار به صورت موضعی برای درمان آکنه، سوختگی و خراشیدگی استفاده می‌شود. همچنین ضدآفتابی طبیعی است.
دمنوش گل همیشه بهار خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و برای رفع عفونت گوش و تسکین گلودرد مفید است.

 

انواع مختلف گل همیشه بهار

گل همیشه بهار در زمره آن دسته از گیاهانی به شمار می رود که فرایند گلدهی آن در فصول مختلف سال قابل مشاهده می باشد. مکان دقیق رویش این گل، مشخص نیست. رویش گل در تمام طول سال و مقاومت بالا در برابر گرما و سرما از جمله مهمترین ویژگی های این نوع گیاه به شمار می روند.

انواع مختلف گل همیشه بهار

گل همیشه بهار به دلیل ویژگی های خاصی که دارد، در انواع مختلفی موجود می باشند. این تنوع بیشتر در ساقه، رنگ گل ها و ارتفاع آنها مشاهده می شود. از جمله معروف ترین گونه های این گیاه می توان به سورپرایز صورتی، شربت فیز، کوکتل مرکبات و نارنجی قلب سبز اشاره کنیم. در ادامه به مهمترین ویژگی های هر کدام از انواع این گیاه اشاره خواهیم کرد:

Pink Surprise

سورپرایز صورتی

Sherbet Fizz

شربت فیز

Citrus Cocktail

کوکتل مرکبات

Greenheart Orange

نارنجی قلب سبز

برخورداری از شکوفه های نارنجی و صورتی رنگ

دارای گلبرگ هایی با رنگ زیرین قرمز تیره

دارای شکوفه های نارنجی و زرد روشن

دارای گل های نارنجی با قلب سبز رنگ

بهترین شرایط رشد در مکانی نظیر: پاسیو

قابلیت خوراکی (بخشی از قسمت های گیاه)

گیاهی مقاوم جهت رشد سریع در شرایط مختلف

رشد مناسب و سریع در مناطق ساحلی

نیاز به آب کم و بدون زهکشی

رشد مناسب و سریع در مناطق ساحلی

قابلیت خوراکی (بخشی از قسمت های گیاه)

استفاده از آن به عنوان زعفران در سالاد و تهیه غذاهای مختلف

قرار گرفتن در معرض آفتاب

دارای قد بین 30 الی 45 سانتی متر

دارای ارتفاع حدود 20 سانتی متر

دارای ارتفاع حدود 60 سانتی متر

مهمترین کاربردهای گل همیشه بهار

گل همیشه بهار جزو آن دسته از گیاهانی است که قابلیت خوراکی دارد. از گل های این گیاه می توان در تهیه خوراکی ها و سالادهای مختلف استفاده نمود. بسیاری از افراد از گل های خوراکی این گیاه به جای زعفران در تهیه غذاهای مختلف استفاده می کنند. رنگ متمایل به زرد و نارنجی این گیاه به زعفران شباهت بسیار زیادی دارد. از جمله دیگر مهمترین کاربردهای گل همیشه بهار، استفاده از آن جهت تهیه دمنوش یا چای می باشد. این گیاه، دارای خواص درمانی متعددی است. جالب است بدانید که پیشینه استفاده از گل های این گیاه به دوران یونان و رم باستان برمی گردد. امروزه از گل های این گیاه به دلیل رنگ خاصی که دارد، در تهیه لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند.

از جمله دیگر کاربردهای گل همیشه بهار، استفاده از آن در تهیه لوازم آرایشی و بهداشتی است. از روغن این گیاه، می توان در محافظت از پوست و کاهش التهابات پوستی نیز استفاده نمود. پماد، قطره، کرم، صابون و حتی شامپوی این گیاه نیز در بازار موجود می باشد. در ترکیبات پماد کالاندولای گیاهی که به عنوان بهترین پماد سوختگی شناخته شده است، عصاره گل همیشه بهار وجود دارد. استفاده از این نوع پماد می تواند جهت بهبود جای نیش حشرات و زخم های پوستی موثر واقع شود.

آشنایی با محصولات گل همیشه بهار

آشنایی با محصولات گل همیشه بهار

شما می توانید فراورده های ناشی از گل همیشه بهار را به اشکال مختلف از جمله پماد، قطره و حتی دمنوش استفاده نمایید.

پماد

استفاده از پماد این گیاه به آن دسته از افرادی که دچار حساسیت های پوستی هستند، توصیه می شود. در ساخت پمادهای این گیاه از 1 تا 8 درصد از عصاره خالص کالاندولا جهت کاهش حساسیت های پوستی از جمله خارش، تورم، قرمزی و... استفاده شده است. شما می توانید از گلبرگ های خشک گیاه همیشه بهار، پماد خانگی تهیه نمایید. تنها کافی است که گلبرگ ها را خشک و آنها را با روغن نارگیل یا هرگونه روغن مناسب پوست ترکیب کنید. با حرارت دادن ترکیب مورد نظر، پمادی حاصل می شود که با استفاده از آن می توان حساسیت های پوستی را از بین برد.

قطره

شما می توانید از خواص گل همیشه بهار به شکل قطره جهت درمان عفونت های گوش استفاده نمایید. قطره این گیاه، خواص درمانی زیادی دارد و مناسب آن دسته از افرادی است که به دنبال بهترین راه حل جهت رفع مشکلات پوستی یا عفونت هستند. از جمله دیگر کاربردهای قطره این گیاه، می توان به دفع حشرات مضر اشاره نمود.

زمان کاشت گل همیشه بهار

دمنوش

یکی دیگر از روش ها جهت استفاده از خواص گل همیشه بهار، استفاده از دمنوش این گیاه می باشد. استفاده از دمنوش این گیاه می تواند در درمان مشکلات و التهابات پوستی و همچنین رفع بیماری های گوارشی موثر واقع شود.

موارد منع استفاده از گل همیشه بهار

با توجه به تمام خواص گل همیشه بهار، بهتر است که جهت مصرف آن یک سری نکات احتیاطی را هم مدنظر قرار دهید. برخی از افراد هستند که به هرگونه فرآورده های ناشی از این گیاه، حساسیت دارند. خانم های باردار و مادران شیرده بهتر است قبل از استفاده از دمنوش گیاه همیشه بهار و حتی فرآورده های ناشی از آن، پزشک خود را در جریان قرار دهند. نکته مهمی که باید بدانید، در رابطه با نحوه استفاده از پماد این گیاه جهت درمان جای زخم است. استفاده از این گیاه جهت درمان زخم های تازه یا عمیق به هیچ عنوان توصیه نمی شود. افرادی که دارای فشار خون هستند و یا کسانی که از داروهای مسکن استفاده می کنند، بهتر است که از مصرف گل همیشه بهار به صورت همزمان پرهیز نمایند. اگرچه خواص دارویی و خوراکی این گیاه تایید شده است، اما توصیه می شود که از مصرف آن در دوزهای بالا پرهیز کنید.  

خواص دمنوش گل همیشه بهار

نکات مهم در رابطه با شیوه های تکثیر و نگهداری از گل همیشه بهار

در رابطه با نحوه تکثیر و نگهداری از گل همیشه بهار باید نکات مهمی را مدنظر قرار داد. از جمله مهمترین نکاتی که در این رابطه وجود دارند، عبارتند از:

  • قرار دادن گیاه به مدت 5 الی 8 ساعت در زیر نور خورشید
  • استفاده از خاک معمولی جهت کاشت بذر این گیاه
  • اواخر بهمن و اوایل اسفندماه، بهترین زمان جهت کاشت بذر گیاه
  • تکثیر بذر به دو روش پخش کردن یا کاشت آن داخل خاک در عمق 1 الی 2 سانتی متری
  • آبیاری بذر به صورت روزانه
  • بهترین شرایط جهت کاشت و برداشت گل در مناطق سردسیر

گل همیشه بهار جزو آن دسته از گیاهانی است که به مدت زمان بسیار کوتاهی جهت رشد نیاز دارد. یکی از بهترین روش ها جهت کاشت و تکثیر این گیاه، استفاده از بذر آن است. شما می توانید بذر گل همیشه بهار را از سایت نازبو که یکی از معتبرترین سایت های فروشگاهی جهت ارائه انواع بذرهای گل و گیاه است، تهیه نمایید. استفاده از این گیاه در منزل یا محیط کار می تواند منظره فوق العاده زیبایی پر از حس مثبت را ایجاد کند.

آفت و بیماری های گیاه

یکی از مهمترین دغدغه های افراد در رابطه با گل همیشه بهار، آفت ها و بیماری های آن می باشد. شته ها و کنه ها از جمله مهمترین آفت ها و بیماری هایی هستند که در رابطه با این گیاه وجود دارند. به همین خاطر، ضروری است که قبل از هر چیز در رابطه با نحوه کاشت و تکثیر این گیاه اطلاعات جامعی کسب نمود. قرار گرفتن در شرایط نامساعد محیطی می تواند باعث جذب بیشتر این آفت ها و بیماری ها شود. سرمای شدید، گرمای زیاد و حتی آبیاری بی رویه از جمله مهمترین دلایل ایجاد این آفت ها به شمار می روند. جهت رفع هرگونه آفت و بیماری در رابطه با این گیاه بهتر است که از سموم مخصوص قارچ ها، کنه ها، شته ها و کرم ها استفاده نمایید.

نکات مهم در رابطه با گل همیشه بهار

نحوه خشک کردن گل های همیشه بهار جهت تهیه دمنوش

بعد از شکوفایی کامل، زمان برداشت برگ گل ها فرا می رسد. صبح، بهترین زمان جهت جمع آوری برگ گل های خشک این گیاه می باشد. خاک موجود بر روی برگ گل ها با تکان دادن از بین می رود. به هیچ عنوان از آب جهت تمیز کردن گلبرگ های خشک این گیاه استفاده نکنید. سپس در یک محیط سایه به دور از نور خورشید، برگ گل های همیشه بهار را بر روی زمین پهن کنید. برگ گل های همیشه بهار را جهت حفظ خواص دارویی آنها به هیچ عنوان در برابر نور شدید آفتاب قرار ندهید. زمانی که از خشک شدن برگ گل ها مطمئن شدید، می توانید جهت جمع آوری کامل آنها اقدام نمایید. در نظر داشته باشید که مرطوب بودن برگ گل منجر به کپک زدن آن می شود.    

دمنوش گل همیشه بهار از جمله بهترین دمنوش ها با خواص درمانی زیاد به شمار می رود. این دمنوش، طعم ملایم و عطر بسیار اشتها آوری دارد. جهت تهیه این دمنوش می توانید دو قاشق غذاخوری برگ گل همیشه بهار را داخل یک لیوان بریزید و اجازه دهید که دم بیاید. بعد از چند دقیقه، دمنوش موردنظر آماده مصرف می باشد.

مهمترین خواص دمنوش گل همیشه بهار

از جمله مهمترین خواص این دمنوش می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • درمان سرماخوردگی
  • درمان مشکلات مرتبط با رفلاکس و نفخ معده
  • درمان التهابات و عفونت های گلو
  • درمان گرمازدگی و رفع عطش در تابستان به دلیل طبع سرد و خشک گیاه

کلام آخر

در این محتوا سعی نمودیم تا شما عزیزان را با تمام نکات مرتبط با گل همیشه بهار آشنا نماییم. این گیاه، دارای خواص درمانی و خوراکی متعددی می باشد. شما می توانید جهت تهیه بذر این گیاه از طریق سایت نازبو که بهترین سایت ارائه دهنده بذرهای مختلف گل و گیاه است، اقدام نمایید.

منابع

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    محمدرضا احمدی
    10 بهمن 1401
    محمدرضا احمدی

    سلام من بذر را از شرکت شما گرفتم فعلا در بستر کشتم جوانه زدند البته شرایط گلخانه ای با دمای بالای 10 درجه فعلا که دارند رشد میکنند.

  • پاسخ
    سمیه ب
    10 اردیبهشت 1401
    سمیه ب

    من هر سال گل همیشه بهار که ما گل کوکب بهش میگیم آخر اسفند میکارم گل‌های پر رنگ زرد و قرمز با بوی خوش داره از همون گل خشکیده استفاده میکنم و توی بهار رشد می‌کنه نور مستقیم میخواد و میشه مرتب بهش آب داد عالین تا آخر زمستون هم گاهی گل میده از اطلاعات شما هم ممنونم

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    26 خرداد 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام دوست عزیز ممنون از اینکه تجربیات خودتون رو با ما و همراهان نازبو به اشتراک میذارین موفق باشید

  • پاسخ
    فاطمه
    31 فروردین 1400
    فاطمه

    یه جا گفتید در تابستان در سایه کاشته شود. بعد گفتید در محیط پرنور و آفتابی بکارید. تناقض هست انگار?

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    04 خرداد 1400
    نازبو - یاوری

    سلام فاطمه عزیز منظور اینه که از آفتاب شدید تابستان دور باشه