از عبارتهای متداولتر استفاده کنید و یا املای عبارت واردشده را بررسی کنید.
سبد خرید شما خالی است!
نحوه اندازه گیری ph خاک
PH خاک به طور مستقیم یا غیرمستقیم رشد گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. مهمترین نقش PH خاک کنترل حلالیت عناصر غذایی در خاک میباشد. به عبارت دیگر قابلیت جذب عناصر غذایی وابستگی زیادی به PH خاک دارد. اطلاعات بیشتر در مورد ph خاک را اینجا بخوانید:
گام ۱ : با استفاده از بیلچه، چالهای به عمق ۵ تا ۱۰ سانتیمتر، در خاک ایجاد کنید. خاک درون چاله و هرگونه شاخه و زباله خارجی را از داخل آن بردارید.
برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.
گام ۲ : چاله را با آب مقطر پر کنید. آب باران، به دلیل اندکی اسیدی بودن و آب بطری یا شیر، به دلیل خاصیت بازی آنها، چندان مناسب نیستند. چاله را به اندازهای پر کنید که سطحی گلی در زیر داشته باشید.
گام ۳ : نشانگر صنعتی را داخل گل فرو ببرید. دقت کنید که نشانگر تمیز و تنظیم شده باشد تا نتیجه دقیقتری نشان دهد؛ بدین منظور، نشانگر را با پارچه و یا دستمال تمیز کرده و آن را داخل گل فرو ببرید.
گام ۴ : به مدت یک دقیقه نشانگر را در خاک نگه دارید. اندازه PH بین یک تا ۱۴ است، لذا نشانگر شامل اعدادی غیر از این بازه نمیباشد. عدد ۷ خاک خنثی را نشان میدهد. اعداد بالای ۷، میزان بازی بودن خاک و اعداد زیر ۷، اسیدی بودن خاک را نشان میدهند.
گام ۵: این اندازه گیری را از نقاط مختلف زمین بردارید. میانگینی از اعداد مربوط به هر قسمت را حساب کنید و روی آن نظر دهید.
برای خرید بذر در انواع مختلف به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.
گام ۶ : یک کلم قرمز بزرگ برداشته و آن را با چاقو نصف کنید و مقداری از آن را تکه تکه کنید. آبی که از کلم تولید میشود، بنا بر میزان PH، باعث تغییر رنگ آن میشود.
گام ۷ : مقداری آب مقطر را بجوشانید.
گام ۸ : تکههای کلم قرمز را داخل آب در حال جوش بریزید. بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد و سپس تکههای کلم را در بیاورید تا یک محلول ارغوانی به دست بیاید. این محلول PH حدود ۷ دارد؛ یعنی خنثی است.
گام ۹ : مقداری از این محلول را داخل دو لیوان جداگانه بریزید. به یکی از لیوانها، سرکه و به لیوان دیگر جوش شیرین اضافه کنید. سرکه اسیدی است و محلول را به زنگ صورتی در میآورد. جوش شیرین از آنجایی که خاصیت قلیایی دارد، محلول را به رنگ آبی و یا سبز در میآورد.
گام ۱۰ : حال وقت آن رسیده تا خاک را تست کنید. مقدار کمی از محلول کلم را داخل ظرفی بریزید و مقدار کمی از خاک خود را داخل آن بریزید. ۳۰ دقیقه منتظر بمانید تا واکنش انجام شود. اگر محلول ارغوانی شد، خاک خنثی است. اگر محلول صورتی رنگ شد، نشان از اسیدی بودن خاک دارد. هرچه خاک اسیدیتر باشد، غلظت رنگ صورتی بیشتر خواهد بود. رنگ آبی و سبز، قلیایی بودن خاک را نشان میدهد. هرچه رنگ سبز محلول، روشن تر باشد، قلیایی بودنش بیشتر است.
گام ۱۱ : مقداری از خاک زمین را بردارید. در دو ظرف جداگانه، یک قاشق پر از خاک بریزید.
گام ۱۲ : در یکی از ظرفها سرکه بریزید. درصورتی که کف روی خاک ایجاد شود، خاک قلیایی است. در این صورت نیازی نیست که به مرحله بعد بروید.
گام ۱۳ : به ظرف دیگر آب اضافه کنید، به مقداری که خاک تبدیل به گل شود. حال جوش شیرین اضافه کنید. در صورت ایجاد کف، خاک شما اسیدی است.
گام ۱۴ : در صورتی که هیچ کدام از نمونهها کف نکردند، بدین معنی است که به احتمال زیاد خاک شما خنثی است. این میزان PH مقداری مطلوب برای بیشتر خاکهاست.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
دستتون درد نکند بهترینها را برای شما آرزو مندم
بسيار ممنون از مطالبتون عالي بود
بسیار عالی ممنون از شما
49,000 تومان
28,900 تومان
100,000 تومان
13,900 تومان
23,900 تومان
16,800 تومان
14 فروردین 1402
11 اردیبهشت 1402
24 اردیبهشت 1402
07 اردیبهشت 1402
09 اردیبهشت 1402
04 اردیبهشت 1402
26 اردیبهشت 1402
01 اردیبهشت 1402
18 مرداد 1403
18 اسفند 1401
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!