کاشت خیار در خانه و نحوه پرورش آن در گلدان
کاشت خیار در خانه به این معنی است که شما می توانید در تمام طول سال به این میوه دسترسی داشته باشید. مانند بسیاری از میوهها، طعم خیار پرورشی خودتان با خیارهایی که از بیرون تهیه میکنید از زمین تا آسمان متفاوت است! این میوه خوشمزه را میتوانید در گلدانی در حیاط یا بالکن پرورش دهید! کاشت خیار در گلدان و پرورش آن در منزل بینهایت آسان است و محصول فراوانی هم به شما میدهد. خیار یک میوه مغذی است که به روشهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد. زمانی که خیار خارج از خانه کاشته میشود، فضای زیادی را اشغال میکند. اما شما میتوانید گونه ای از خیار را در خانه، در یک گلدان مناسب بکارید که تولید میوه کند و به گرده افشانی هم نیازی نداشته باشد.
پیش از خرید بذر، توجه کنید که چه نوع بذر خیاری برای شما مناسب است. خیارهای گلخانهای لازم است که در کیسههای مخصوص و در کنار شیشه باشند تا به خوبی رشد کنند. خیارهای شیار دار در مناطق آفتابی با خاک مناسب و جذب کنندۀ سریع آب رشد مناسبی خواهند داشت. به همین منظور نوع بذری که انتخاب میکنید بسیار مهم است.
جهت خرید بذر خیار به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.
1- برای کاشت خیار در خانه از بذرهای هیبرید استفاده کنید.
2- دارای ساقهای کوتاه تر باشد تا فضای کمتری را اشغال کند. آب و هوای گرم برای پرورش گیاه مناسب است. سعی کنید مکانی آفتابی برای کاشت خیار در خانه در نظر بگیرید، دمای خاک باید حداقل 21 درجه باشد، بنابراین مطمئن شوید، بذرها پس از آخرین یخبندان کاشته شوند. خیار را میتوان در جعبه کاشت در باغچه و یا ظروف مناسب با استفاده از داربست کاشت.
1- بذر هیبرید خیار که نیازی به گرده افشانی ندارد را تهیه کنید. در هنگام خرید بذر خیار، گونهای را انتخاب کنید که خوشه آن کوتاه باشد تا فضای کمتری را اشغال کند.
2- یک گلدان بسیار بزرگ انتخاب کنید. خیار حتی در گونههای با خوشه کوتاه، نیاز به فضای زیادی برای رشد دارد. شما همچنین می توانید گلدان خیار را از جایی آویزان کنید تا فضای کمتری بگیرد.
3- برای کمک به زهکشی و جلوگیری از خیس شدن ریشه خیار، چند سنگ کوچک (خرده ریز خاک رس یا شن) در ته گلدان قرار دهید.
4- گلدان خود را با مخلوطی از خاک و کمپوست پر کنید (50 درصد خاک، 50 درصد کمپوست) شما میتوانید از خاک باغ خود استفاده کنید، اما ممکن است برخی آفات به طور ناخواسته به خانه شما وارد شوند.
برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.
5- چهار یا پنج بذر خیار در عمق 12 میلیمتری بکارید. در صورت امکان بذرها را با فاصله 12 میلیمتری از هم بکارید. اگر خیلی نزدیک به هم کاشته شوند مانع رشد یکدیگر خواهند شد.
6- بعد از اتمام کاشت، به بذرها به طور کامل آب بدهید اما به صورتی که خاک آبکی نشود. چند بار آب بدهید تا زمانی که آب از ته گلدان خارج شود.
7- گلدان خیار خود را پشت یک پنجره آفتابی قرار دهید. برای رشد بهینه، گیاه باید حداقل 6 ساعت نور خورشید در روز دریافت کند.
8- اجازه دهید نهال خیار به اندازه 5 تا 7 سانتیمتر بلند شود.
9- 2 گیاه که از بقیه قوی تر به نظر میرسند را شناسایی کنید و بقیه را به طوری که خاک به هم نریزد، به آرامی از خاک بیرون آورید.
10- اجازه دهید 2 گیاه باقی مانده تا ارتفاع 25 سانتیمتر رشد کنند. اگر به نظر میرسد گیاه به اندازه کافی نور دریافت نمیکند جای آن را تغییر دهید.
11- گیاه قوی تر را انتخاب کنید و دیگری را از ریشه بیرون آورید. این کار باعث میشود، شما یک گیاه قوی و سالم که به خوبی میوه تولید میکند داشته باشید.
12- یک چوب یا یک داربست کوچک در نزدیکی بوته خیار قرار دهید. در این صورت گیاه هر روز به اندازه 3 سانتیمتر بالا میرود که بستگی به میزان نوری که از خورشید دریافت میکند دارد.
13- به گیاه خود آب بدهید به طوری که خاک مرطوب بماند. اطمینان حاصل کنید که آب از پایین گلدان تخلیه میشود. در این صورت شما میدانید که ریشه هم مرطوب شده است.
برای خرید کود مخصوص خیار به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.
خاک: مخلوطی از خاکبرگ، کمپوست و پرلیت یا خاک گلدانی ویژه گیاهان آپارتمانی برای کاشت خیار در گلدان مناسب است. خاک باغ یا باغچه به دلیل داشتن برخی آفات در خود برای کاشت گلدانی خیار توصیه نمیشود.
نور: خیار به نور فراوان نیاز دارد، پس برای کاشت خیار در گلدان آنرا در پر نورترین قسمت خانه قرار دهید.
آبیاری خیار : نیاز آبی خیار بالا است بهویژه زمانی که گیاه به مرحله گلدهی و تولید میوه میرسد، لازم است هر روز آبیاری صورت گیرد.
دما: بوتههای خیار بهترین رشد را در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد خواهند داشت. کاشت خیار در گلدان و پرورش آن در آپارتمان بهراحتی امکانپذیر است و با رعایت همین نکات ساده میتوانید برداشت خوبی داشته باشید.
بوته خیار اصولاً گلدهی زیادی دارد. از لحاظ ژنتیک گیاهی، خیار و راسته این میوه گلهای نر و ماده دارند. افتادن گلهای نر خیار کاملاً طبیعی است. چون فرایند گرده افشانی خود را انجام داده اند. حتی برخی گلهای نر که تازه رسیده اند، قبل از رسیدن گلهای ماده یا حتی رشد اولین میوه سقوط خواهند کرد و سپس آن گلهای نر که کار باروری خود را انجام میدهند سقوط میکنند که نشان دهنده گرده افشانی موفقیت آمیز بوده است. افتادن گلهای ماده پس از رشد به اندازه میوه نیز کاملا طبیعی است. شرایط آب و هوایی، مانند گرمای بیش از حد و یا سرما، میتواند باعث عدم فعالیت گرده افشانی شود. برخی از حشره کشهای معمولی مانند کارباریل برای زنبورها بسیار سمی هستند و همچنین میتوانند جمعیت میوه تولیدی گل را کاهش دهند. اگر استفاده از حشره کش ضروری باشد، سعی کنید آنها را در طول دورههای آب و هوای سرد یا زمانی که زنبورها فعال نیستند، برای جلوگیری از تاثیر بر میزان تولید میوه، استفاده کنید. موقعی که عمل گرده افشانی درست انجام نمیشود یا حشرات و زنبورهای کمی اطراف بوته ما میباشند که نمیتوانند کار گرده افشانی را انجام دهند، برای جلوگیری از نیافتادن گل های ماده کارهای بسیار زیادی می شود انجام داد. مثلا با استفاده از یک قلم مو نقاشی یا گوش پاک کن گردههای نر را به گل ماده منتقل کنید. یا از گیاهانی مثل گشنیز، بومادران، شبدر شیرین و نعنای تند در کنار خیارها بکارید تا جمع آوری حشرات در آن منطقه بیشتر شود. این گیاهان علاوه بر کمک به گرده افشانی با جذب حشرات مفید میتوانند از افات طبیعی بوته خیار نیز جلوگیری کنند.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
سلام من خیار و گوجه کاشتم داخل سبد میوه و گذاشتم تو بالکن خیلی خوب رشد داشتن و خیلی هم گل دادن ولی نمیدونم چرا خیار ها رشد میکنن تقریبا اندازه دو بند انگشت کمیشن دیگه رشد نمیکنن و بعد زرد میشن و میفتن هرروز آب میدادم از ی باغدار پرسیدیم گفتن یک روز در میان آب بدید درست میشن این کار رو هم کردم ولی باز فایده نداشت ممنون میشم راهنمایی کنید مشکل از چیه باید کودی چیزی بدم بهش یا ب نظرتون خاکش کمه و نمیتونه ب رشد گیاه کمک کنه هرکس چیزی میگه
سلام مشیه بهمن هم خیار رو کاشت
سلام با تجربه شخصی برداشت خیار در گلدان مقدور نیست من چندین سال و با هر مدلی اقدام کردم فقط گل میدهند و بعد برگهاشون از پایین به بالا لکه های زرد میزنه و خشک میشه دریغ از محصول !
دقیقا درست میگید
با سلام ببخشید ما الان خیار کاشتیم خیار ها رشد کردن و ما داروی قارچ و شته رو زدیم ولی بهش کود ندادیم الان هم تقریبا خیار ها دارن که بار میدن از زیرش گل زرد رنگی با برگ های آبی رنگ که ریشه هاش به ریشه ی خیار وصل شده و رشد خیار را ضعیف میکنه به نظرتون چکار باید کرد....
سلام من سال قبل خیارکاشتم به عرض۲ماه کلا ۱۰سانت بیشتررشدنکرد العان هم تقریبا ۱ماه هست که کاشتم اما ۷سانت بیشتر نشده باید چیکارکنم فاصله اش باهم دیگه ۱۰سانته شب درمیان آبیارمیشود ممنون از آهنگایی تون
من نشا خیار رو خریدم و کاشت ولی بعد پنج ساعت افتاد و پژمرده شد
سلام ، این تجربه شخصی من بوده که اگر خیار را در مرداد کاشت«خنک تر باشه هوا» باردهی محصول بیشتره. . و اگر کنارش چوب یا چهار پایه ای«چیزی که خیار بهش بپیچه بیاد بالا مثل انگور» باشه کرم کمتر میزنه. و اینکه این تجربه ها در زمین بودند
سلام دوست عزیز ممنون از اینکه تجربیات خودتون رو با ما و همراهان نازبو به اشتراک گذاشتید. موفق باشید
ممنون از نکات مفید ، من منطقه سرد سیر زندگی میکنم سالی یک بار خیار میکارم تو بالکن البته یک شیف کوچک از خیار تازه رو میزارم زیره خاک چند تایی درمیاد و میتونم بگم عالیه هیچ مشکلی ندارم فقط این خشک کردن بذر یا خریدن بذر گیاهان چه فرقی داره با کاشت مستقیم بذر تازه؟ گوجه هم همینطور تجربه کردم فقط فرقشو نمیدونم . ممنون میشم توضیح بدین .
سلام خواهش می کنم درسته یکی از روش های تکثیر گوجه، خیار، توت فرنگی و .... به همین صورت هست که فرمودین دوست عزیز فقط ممکنه یه محصولی امسال کاشتید و میخواید که سال دیگه هم دوباره همون محصول رو داشته باشید در این صورت باید بذرشو خشک کنید که بتونید سال آینده استفاده کنید
من اینکارو کردم تا مرحله گل دهی عالی بود ولی یدفه زرد شد وبدکلا خراب نمیدونم چرا اینجوری شد لطفا راهنمایی کنید ممنونم ازتون
سلام مینای عزیز زردی خیار میتونه از آبیاری زیاد یا انواع آفت باشه، لطفا خیار رو از دید آفت بررسی کنید و آبیاری رو منظم کنید.
سلام وقت بخیر.ایا میشه از تخم خیار تازه هم استفاده کنیم بکاریم سبز میشه یا باید برویم بخریم.ممنون
سلام وقت بخیر من تازه خیار سبز خاردار ایتالیایی رو خریدم این هم گرده افشانی داره؟
سلام اگر هیبرید باشه خیر، ولی الان فصل کاشتش نیست مگه اینکه توی محیط کنترل شده نگه داری کنید.
مطالب و مقالات سودمند شما استفاده شد . در مورد لامپ کشت مطلبی نبود در صورت امکان در این مورد هم توضیح داده شود. متشکرم
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!