راهنمای مرجع برای کاشت کدو
کدو سبز یا کدو خورشتی نوعی کدو حلوایی در فصل تابستان است که روی گیاهی بوته شکل می روید. این گیاه تا ارتفاع 60 الی 90 سانتیمتر و عرض 1.2 متر گسترش پیدا می کند. همین امر کاشت کدو را برای باغ ها یا باغچه های کوچک مناسب ساخته است. برگ های بوته کدو پهن و بزرگ، دندانه دندانه و کرک دار هستند که به دفع آفات کمک میکند. ساقه این گیاه محکم و توخالی بوده و گل های زرد رنگ و درشت آن، به کدوهای خوش طعم تبدیل می شوند. کدو دارای گل های نر و ماده مجزا است. گل های نر در ابتدا ظاهر شده و دارای ساقههای بلند و نازک و گلهای ماده دارای پایهای متورم بوده و پس از گرده افشانی به میوه تبدیل می گردند. گل ها در کنار برگ ها و جایی که ساقههای برگ به ساقه اصلی می رسند، بیرون می آیند.
جهت خرید بذر کدو کلیک کنید!
میوه کدو استوانه ای شکل، کمی مخروطی و کشیده است. پوستی صاف و براق داشته و دارای طیف رنگی سبز تیره تا روشن و گاهی زرد و راه راه می باشد. بافت لطیف این میوه، سبز روشن و مایل به سفید بوده و با طعم ملایمی که دارد کاربرد وسیعی را در آشپزی به خود اختصاص داده است. کدو با رسیدن به طول 15 الی 20 سانتی متر قابل برداشت است و اگر چیده نشود به 60 سانتی متر نیز می رسد.
بوته کدو، گل، میوه و برگ های آن
رشد بوته کدو بسیار سریع است و اگر در شرایط متعادلی قرار داشته باشد پس از گذشت 50 الی 60 روز پس از کاشت، میوه دهی را آغاز خواهد کرد. چنانچه برداشت محصول این گیاه به طور منظم و مداوم ادامه پیدا کند، بوته به باردهی بیشتر تشویق می شود.
نمای کلی |
|
نام |
کدو |
نام گیاه شناسی |
Cucurbita pepo |
خانواده گیاهی |
Cucurbitaceae (خانواده Gourd) |
مربوط به منطقه |
بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است، اگرچه به طور گسترده در ایتالیا و سایر نقاط اروپا نیز کاشته شده است. |
کدو سبز و مشخصه های آن
fiori di zucca غذایی با گل کدو
کدو سبز مخصوص فصل گرم سال است. گیاه کدو در دمایی بین 21 تا 30 درجه سانتیگراد رشد می کند و دمای مطلوب رشد آن حدود 24 تا 27 درجه سانتیگراد می باشد. این گیاه برای داشتن رشد سریع و محصول با کیفیت و فراوان، به خاک گرم و نور خورشید مداوم نیاز دارند. به همین دلیل اواخر بهار یا اوایل تابستان، برای کاشت کدو زمانی ایده آل محسوب می شود.
بذر کدو را پس از آخرین یخبندان و زمانی که دمای خاک به 21 درجه سانتیگراد یا بالاتر رسید، بکارید. این بذر می تواند در خاکی با دمای 15.5 درجه سانتیگراد نیز جوانه بزند؛ اما بهترین دما برای جوانه زنی 21 درجه سانتیگراد یا بالاتر برآورد شده است.
گیاه کدو به سرما حساس است. قرار گرفتن آن در دمای کمتر از 10 الی 12 سانتی گراد رشد و میوه دهی آن را به شدت کاهش خواهد داد. برای کاشت کدو در مناطق گرمسیر، کاشت بذر گیاه را از داخل خانه آغاز کرده و پس از گرم شدن خاک و هوا آن را به هوای باز انتقال دهید. خاک مناسب بوته کدو برای داشتن رشد و میوه دهی متعادل و قابل قبول، خاکی با زهکشی خوب و غنی از مواد آلی و معدنی است.
اطلاعات پایه در مورد کاشت کدو
زمان کاشت کدو برای جاهایی با زمستان های سخت و سرد: برای آنکه بذرها به بهترین شکل ممکن جوانه بزنند، آنها را 2 الی 4 هفته قبل از پایان یخبندان در خانه و در بستر مناسب بکارید. راهکار دیگر این است که بذرها را پس از اتمام سرما و یخبندان و همراه با گرم شدن خاک در هوای باز زیر کشت ببرید.
زمان کاشت کدو برای جاهایی با زمستان های ملایم تر: کاشت بذر به طور مستقیم در خارج از منزل در اواخر بهار یا اوایل تابستان.
توجه: برای یافتن بهترین زمان کاشت کدو، بررسی تقویم باغبانی موقعیت جغرافیایی لازم و ضروری می باشد.
فاصله بوته ها از یکدیگر: بوته های کدو در ردیف هایی که به فاصله 100 سانتی متری از یکدیگر قرار گرفته اند، کاشته می شوند. این بوته ها می بایست 60 الی 100 سانتی متر از هم دور باشند.
روش کاشت بذر: برای شروع، بذر کدو را در سینی بذر یا گلدان های کوچک یا یکبار مصرف بکارید.
عمق کاشت بذر: 1 سانتی متر
زمان برداشت: 6 الی 9 هفته پس از کاشت.
وسعت کدوی بالغ: بوته بالغ کدو می تواند تا 90 سانتی متر عریض شود.
طریقه تکثیر: از طریق دانه یا بذر
پهنای یک بوته کدوی بالغ
پس از کاشت کدو، برای آنکه بوته به باردهی سریع تر و بهره وری بهتر دست پیدا کند، رعایت برخی از نکات لازم و ضروری به نظر می رسند. در ادامه شما را با این موارد بیشتر آشنا خواهیم کرد.
آسان، کاشت کدو انتخابی ایده آل برای باغبانان مبتدی می باشد. کاشت این گیاه در کنار لذت باغبانی، به فرد در کسب درآمد نیز یاری می رساند.
گیاهان همراه خوب برای بوته کدو عبارتند از: ناسترتیوم، گل همیشه بهار و گیاهانی مانند شوید و پونه کوهی. این گیاهان به دفع آفات کمک می کنند. از کاشت سیب زمینی در نزدیکی کدو خودداری کنید؛ زیرا در مواد مغذی و فضا با آن رقابت خواهد کرد.
بیماری سفیدک پودری در گیاه کدو
چیدن کدو با قیچی هرس
گیاه کدو از طریق بذر تکثیر می شود. بوته زمانی بهترین عملکرد و میوه را خواهد داشت که از بذر تازه تکثیر شده باشد.
میوه کدو به دلیل طعم ملایم و بافت لطیفی که دارد مورد پسند مردم در سراسر دنیا قرار گرفته و با هر طبع و سلیقه ای سازگار است. از این میوه در پخت غذاهای شور و شیرین مختلفی استفاده می شود.
کبابی یا سرخ شده میوه کدو مرطوب و آبدار بوده و به زیبایی می درخشد. کافی است آن را به صورت ضخیم برش داده و با روغن زیتون و دیگر ادویه ها مزه دار کنید. ترکیب کردن برش های برشته شده کدو با سیر، پیاز و سبزی طعم دلپذیری دارد.
کدوی کبابی و سرخ شده
غذاهای زیادی را می توان با کدو پخته شده تهیه کرد. از کدوی رنده شده نیز در پخت نان، کلوچه و کیک استفاده می شود تا به آنها شیرینی ملایم و رطوبت بیشتری داده شود.
برای افرادی که از رژیم غذایی خام خواری استفاده می کنند، وجود بافت ترد و تازه کدو می تواند بی نظیر باشد. کافی است به میوه کدو برش های نازک داده و با دیگر سبزیجات مخلوط نمایید. سرو این ترکیب با سس یا روغن زیتون و آبلیمو می تواند دنیایی از طعم و لذت را به همراه داشته باشد
اگر برای ماکارونی یا رشته به دنبال یک جایگزین کم کربوهیدرات می گردید، کدو خورشتی انتخابی ایده آل خواهد بود. برای این کار، میوه کدو را به صورت مارپیچی و با پوست کن به شکل رشته فرنگی در آورید. این رشته گیاهی سالم را تفت داده یا به صورت خام و همراه با سس با دیگر غذاها سرو کنید.
نودل کدو
گوشت داخل میوه کدو را خالی کرده و آن را با گوشت چرخ کرده یا پنیر پر کنید. حال آن را بپزید تا نرم شود. پوست کدو با جذب طعم ها سفره شما را به غذایی مقوی و خوش طعم مزین می سازد.
کدوی شکم پر
گلهای نر و درشت بوته کدو در تهیه بسیاری از غذاها کارایی دارند. این گل ها را با پنیر، سبزیجات و ادویه پر کرده و سرخ می کنند و غذایی با ظاهری خاص و طعمی به یاد ماندنی تهیه می کنند.
اضافه کردن کدوی خرد شده به صورت مکعبی به یک سوپ سبزیجات، خواص غذایی و طعم لطیفی را به آن خواهد بخشید.
برای داشتن یک میان وعده سالم، میوه کدو را به صورت نازک برش داده و مزه دار کنید. این برش ها را در فر آبگیری و خشک نمایید. این چیپس با تردی، طعم خوش و کالری کمتر خود، جایگزین مناسبی برای چیپس های سیب زمینی پرکالری می باشد.
چیپس کدو
از میوه کدو نه تنها در پخت نان و کیک که در تهیه شکلات و دسرها نیز می توان استفاده کرد. جایی که رطوبت و داشتن طعم لطیف اهمیت دارد.
کدو را به صورت ترشی یا منجمد شده می توان نگهداری کرد. برش های ترش کدو به ساندویچ و سالاد طعم لذیذی می بخشند. از کدویی که در فریزر نگهداری کرده اید می توانید در هر غذایی بهره برده و لطافتی بی نظیر به آن ببخشید.
سرعت بالای رشد و میوه دهی بالا، باعث شده که کاشت کدو سود و بهره زیادی را برای کشاورز و باغبان به همراه داشته باشد. میوه این گیاه طیف، خوش طعم و مغذی بوده و در غذاهای متعددی قابل استفاده می باشد. با مراقبت از بوته آن و برداشت منظم، محصول فراوانی را از گیاه کدو برداشت خواهید کرد.
کاشت کدو، سود و لذت
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!