گل مریم
  • باغبانی
  • گلها

گل مریم

گل مریم گیاهی است با عطر و بوی خوش و رنگ سفید که به دلیل همین بوی خوش و ظاهر زیبا در تمام کشورهای دنیا مورد توجه قرار گرفته است. گیاه مریم با نام انگلیسی Tuberose و با نام علمی Polianthes tuberosa شناخته می‌شود و جزو خانواده مارچوبه گان به حساب می‌آید. در دهه 1500 این گیاه برای نخستین بار در مکزیک رشد کرد و پس از آن کم کم در اروپا و اسپانیا نیز یافت شد. به طور کلی منطقه رویش این گیاه، مناطق گرمسیری است. پس هر جایی که آب و هوای گرمی داشته باشد، محل مناسبی برای رویش این گیاه است.


جهت خرید پیاز گل مریم به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

گل مریم را با نامهای زنبق و گل دندان فیلی نیز می‌شناسند. از بارزترین ویژگی‌های ظاهری این گیاه خوشبو می‌توان به شکوفه‌های سفید کوچکی که روی ساقه‌های بلند و بزرگ آن روئیده اند، اشاره کرد. این گیاه، برگ‌های بلند و سبز رنگی دارد که زیبایی آن را دوچندان کرده اند. با توجه به ظاهر و عطر و بوی آن، باید بگوییم گیاه مریم در دسته گل و گیاهان زینتی به حساب می‌آید. خوب است تا بدانید این گل زیبا و خوشبو به دلیل رنگ سپیدی که دارد، نماد صلح و آرامش به حساب می‌آید.

 

گل مریم

جهت خرید پیاز گل کلیک کنید.

اگر شما هم جز علاقمندان به گل‌های معطر هستید، حتماً یکی از انتخاب‌‌های شما گل مریم است. گل مریم در تمام طول روز عطر و بوی ملایمی از خود ساطع می‌کند. اما به طرز شگفت انگیزی در تمام طول شب رایحه‌اش قوی‌تر می‌شود. بنابراین می‌توانید این گیاه زینتی را به عنوان یک منبع انرژی مثبت در خانه‌تان نگهداری کنید. در کشور ما ایران، گیاه مریم از ارزش اقتصادی مطلوبی برخوردار است. از آنجایی که جزو گیاهان زینتی به حساب می‌آید، به سایر کشورهای دیگر نیز صادر می‌شود. جالب است تا بدانید طرز نگهداری از این گل زیبا بسیار ساده است و اصلاً گیاهی نیست که شما را به زحمت بیندازد! پس می‌توانید با رعایت شرایط نگهداری ساده ای که دارد، از این گل زیبا محافظت کنید. در ادامه هر آنچه که لازم است در خصوص نگهداری از این گیاه را بدانید، برایتان عنوان خواهیم کرد.

برای خرید پیاز گل مریم کلیک کنید.

نیازها و شرایط نگهداری گل مریم:

گل مریم گیاهی زیبا، زینتی و خوشبو است که نیاز به شرایط خاصی برای نگهداری ندارد. اما باید این گیاه را به خوبی بشناسید و بدانید که چه نیازهایی دارد. همانطور که می دانید نحوه آبیاری، نوردهی، کوددهی، هرس و... همگی جزو شرایط نگهداری این گیاه به حساب می‌آید. بنابراین شما باید با توجه به نیازهای این گیاه، از آن مراقبت کنید. در ادامه شرایط نگهداری از این گیاه زیبا را برایتان مطرح می‌کنیم تا با آن آشنا شوید.

گل مریم

آبیاری گل مریم به چه صورت است؟

یکی از مهمترین قسمت نگهداری از تمام گل و گیاهان، به آبیاری آنها مربوط می شود. در خصوص نحوه آبیاری گل مریم، باید بگوییم این گل به آبیاری‌اش بسیار حساس است. یعنی اگر اصول و موارد مهمی که برای آبیاری این گل تعریف شده است، بی توجه باشید، قطعا باعث پوسیدگی و آسیب به این گیاه می‌شوید. گیاه مریم به یک خاک همیشه مرطوب نیاز دارد. اما این بدین معنی نیست که آن را مدام آبیاری کنید. چرا که در این صورت ریشه گیاه آسیب می‌بیند و می‌پوسد.

شما می‌توانید با توجه به فصل و آب و هوای منطقه ای که در آن زندگی می‌کنید، برای آبیاری گل مریم برنامه ریزی داشته باشید. به طور کلی خشکی یا رطوبت بیش از حد خاک، به ریشه این گیاه آسیب می‌رساند. اما شاید بپرسید این را چگونه تشخیص دهیم؟ در صورتی که گیاه مریم خاک خشکی داشته باشد و به اصطلاح کم آب شود، گلدهی آن کاهش می‌یابد. همچنین در صورتی که به آن بیش از حد آب بدهید، برگ‌هایش یک به یک شروع به زرد شدن می‌کنند. بنابراین می‌توانید از یک پیمانه یا ظرف ثابت برای آبیاری این گیاه استفاده کنید تا مقدار آب مورد نیاز این گیاه را در آبیاری‌های بعدی به خوبی تشخیص دهید.

اگر در فصل تابستان هستید و از یک الگوی آبیاری خاص برای گل مریم استفاده می‌کنید، باید در اواخر شهریور ماه که هوا خنک‌تر می‌شود، به احوال گیاهتان توجه کنید. زیرا باید رفته رفته، میزان آبیاری به گیاه را کمتر کنید.

عادت گل مریم به این صورت است که در فصل سرما، پیازهایش به خواب می‌روند و برگ‌ها تقریباً زرد رنگ می‌شوند. این حالت طبیعی این گل زیباست. پس نگران نحوه آبیاری آن نباشید. اما همچنان توجه و دقت خود را برای حداقل آبیاری در فصول سرد سال به کار بگیرید.

برای خرید بذر گل و گیاهان زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

خاک مناسب گل مریم

آیا می‌دانید خاک مناسب گل مریم باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد و چگونه باشد؟ یکی از اصول مهم در خصوص خاک این گیاه، سبک بودن آن است. بنابراین با توجه به این موضوع، شما باید خاکی که زهکشی بالایی دارد، برای این گیاه فراهم کنید. در صورتی که از این گیاه زیبا داخل گلدان نگهداری می‌کنید، باید از گلدان‌هایی که حفره‌های زهکشی مناسبی دارند، استفاده کنید.

به هیچ وجه از یک گلدان با خاک سنگین برای گل مریم استفاده نکنید. چرا که این گیاه نمی‌تواند از خاک‌های سنگین تغذیه کند و در نتیجه این منجر به مرگ این گل زیبا می‌شود. در صورتی که احساس کردید خاک گیاه مریم به تقویت نیاز دارد، می‌توانید از نوعی کود مناسب که همان ورمی کمپوست است، استفاده کنید. بهتر است در یک بازه زمانی مشخص حتماً خاک گیاه را تقویت کنید تا بتواند از آن به خوبی تغذیه کند. به یاد داشته باشید، این خاک است که از ریشه گیاهان محافظت می‌کند و باعث تقویت و تغذیه رسانی به گل می‌شود. بنابراین مهم است که خاک به خوبی تقویت شود تا نیازهای گیاه را برطرف کند.

برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نور مورد نیاز گل مریم

همانطور که به خوبی می‌دانید یکی دیگر از اصول مهم نگهداری گل و گیاه، مربوط به نوردهی آن می‌شود. همانطور که آبیاری گل مریم از حساسیت‌های خاص خودش برخوردار است، نوردهی آن نیز به همین صورت است. گیاه مریم جزو آن دسته از گل و گیاهانی است که به نور بسیار زیاد نیاز دارد. پس اگر فضایی که برای نگهداری از این گیاه در نظر گرفته اید، نوردهی بالا و عالی داشته باشد، قطعاً گیاه مریم روز به روز زیبایی اش بیشتر می‌شود.

در صورتی که این گیاه را در معرض نور کم قرار دهید، رشد آن به شدت کاهش می‌یابد. حتی خوب است تا بدانید نور کم، باعث رشد علفی شکل گل مریم می‌شود. یکی دیگر از تبعات نور کم برای گیاه مریم این است که گلدهی آن با نور بسیار کم به خوبی انجام نمی‌شود، برگ‌ها زرد و رنگ پریده به نظر می‌رسند و به طور کلی رشد گیاه در حدی کم می‌شود که شاید اینطور به نظر برسد که کاملاً متوقف شده است!

گل مریم

همچنین بخوانید: نحوه کاشت و نگهداری گل‌های پیازی

در صورتی که فضای لازم برای نور گیری گل مریم وجود نداشته باشد، شما می‌توانید این گیاه را به مدت 4 الی 6 ساعت در معرض نور کامل خورشید قرار دهید. بدین ترتیب گیاه تمام نیازهایش را از نور خورشید دریافت کرده و اگر از آن پس در معرض نور کم قرار بگیرد، آسیبی نخواهد دید. در خصوص نوردهی گل زیبای مریم، نکته‌ای وجود دارد که حتماً باید به آن توجه داشته باشید.

به طور کلی اکثر گل و گیاهان باید در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار بگیرند. اما این گل مانند گل آفتابگردان به نور مستقیم نیاز دارد. یعنی باید 4 الی 6 ساعت این گیاه را در معرض نور خورشید قرار دهید. در منزل، پشت پنجره‌های جنوبی گزینه بسیار مناسب و ایده آلی برای نوردهی این گل است. اگر در منزل خود فضایی که نور کافی داشته باشد را در اختیار ندارید، بهتر است تا از نگهداری این گل صرف نظر کنید. چرا که در غیر این صورت به زودی شاهد پژمرده شدن و خشک شدن این گل زیبا می‌شوید. پس حتماً قبل از تهیه این گل، فضای مناسب برای نگهداری آن را تعیین کنید.

همچنین بخوانید : زمان کاشت گل های پیازی

دما مورد نیاز گل مریم

بعد از بحث نور و آبیاری گل مریم، موضوع دمای مناسب برای نگهداری از آن مطرح می‌شود. ایده آل‌ترین و بهترین دما برای رشد این گیاه بین 21 تا 24 درجه سانتیگراد است. در خصوص دما مورد نیاز این گل باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید. گیاه مریم به شدت نسبت به سرما حساس است و قطعاً واکنش نشان می‌دهد. پس هرگز این گیاه را در فضایی که دمای آن پایین است، نگهداری نکنید. خوب است تا بدانید دمای زیر 15 درجه سانتیگراد برای گیاه مریم برابر است با مرگ و خشکیدگی کامل گیاه!

با توجه به اینکه پیازهای گل مریم به شدت نسبت به سرما حساس هستند، اگر در یک شهر سردسیر زندگی می‌کنید و یا در فصول سرد سال هستید، به چند نکته توجه داشته باشید. گل مریم یک گیاه گرما دوست است. بنابراین سعی کنید فضایی را در خانه برای این گیاه فراهم کنید که تقریباً گرم باشد. در فصول سرد سال نیز بهتر است این گیاه را در فضایی قرار دهید که دمای آن بالاتر از 15 درجه سانتیگراد باشد. از آنجایی که گیاه زیبا و خوشبوی مریم، بسیار حساس است، می‌توانید از دماسنج برای تشخیص دقیق دمای هوا استفاده کنید. بدین ترتیب خیالتان از بابت شرایط مناسب برای رشد گیاه راحت میشود.

کوددهی گل مریم به چه صورت انجام می‌شود؟

اگر می‌خواهید گل مریم را به زیباترین، شاداب‌ترین و پرگل‌ترین حالت ممکن ببینید، حتماً توجه ویژه‌ای به کوددهی آن داشته باشید. کوددهی گیاه باعث شادابتر شدن و سلامت آن می‌شود. اما در خصوص کوددهی باید به شرایط و علاقه گیاهتان نیز توجه داشته باشید تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید. به طور کلی بهترین زمان برای کوددهی گیاه مریم، فصل رشد این گیاه است.

بهترین کود برای گل مریم، کود فسفر است. این کود باعث تقویت گیاه و همچنین ریشه زایی آن می‌شود. بنابراین می‌توانید در فصول رشد گیاه، این کود را به خاک اضافه کنید تا گیاه زیبایتان را به خوبی تقویت کرده باشید. اگر گیاه شما به تقویت نیازی ندارد و صرفاً می‌خواهید گلدهی آن بیشتر شود، می‌توانید از کودهای پتاسیم استفاده کنید. کودهای پتاسیم باعث بالا رفتن میزان گلدهی گیاه و همچنین بالا رفتن کیفیت گل ها می شوند. حتی اگر احساس کردید گیاهتان را در شرایط مناسبی نگهداری می‌کنید اما گل های آن سرحال نیستند، می‌توانید کود پتاسیم را به خاک گیاه اضافه کنید تا آنها را به خوبی سرحال کنید.

برای خرید کود به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

بهترین فصل برای کوددهی گل مریم، فصل بهار و تابستان است. در این فصول به دلیل گرمای هوا و بالا بودن کیفیت نور خورشید، گیاه به خوبی رشد می کند. پس شما می‌توانید با اضافه کردن کود مناسب به خاک گیاه، باعث تسریع در روند رشد آن شوید. همچنین با کوددهی مناسب می‌توانید شاهد زیباترین و شاداب ترین حالت گیاه مریم باشید.

هرس گل مریم

به طور کلی باید بگوییم گل مریم به هرس نیاز ندارد. بنابراین هرگز در 6 ماه اول سال، آن را هرس نکنید. همانطور که در بخش قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم، با سرد شدن هوا کم کم برگ های گیاه مریم حالت پژمرده و خشکیده به خود می‌گیرند. این طبیعت گل مریم است. پس اگر در شرایط مناسبی از این گل نگهداری می‌کنید، هرگز نگران نباشید.

با توجه به اینکه در فصول سرد سال، گل‌ها و برگ‌های این گیاه زرد و پژمرده می‌شوند، می‌توانید آنها را از گیاه جدا کنید. به یاد داشته باشید زمستان فصل متوقف شدن رشد گل مریم است. پس در این فصل شما نباید به خاک گیاه کود اضافه کنید. همچنین هرگز نباید گیاه را هرس کنید و فقط جدا کردن برگ های زرد از گیاه، برای مراقبت از آن کفایت می کند.

برای خرید انواع پیاز گل کلیک کنید.

کشت و تکثیر گیاه مریم به چه صورت انجام می‌شود؟

همیشه موضوع رشد و تکثیر گیاهان، از جذابیت‌های خاص خودش برخوردار بوده است. آیا می‌دانید گل مریم چگونه کشت و تکثیر می‌شود؟ به یاد داشته باشید کشت این گل تنها از طریق پیاز آن صورت می‌گیرد. همچنین باید به این موضوع اشاره کنیم که بهترین زمان برای کشت این گیاه، فصل بهار است. شما می‌توانید پیاز گل مریم را در یک گلدان که از قبل آماده کرده‌اید بکارید و پس از مراقبت‌ها و رسیدگی‌های لازم یک گیاه شاداب، سرحال و خوشبو کنارتان داشته باشید.

پیاز مریم درشت

برای کشت گیاه مریم شما باید:

یک پیاز گیاه که نسبتاً بزرگ است را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که هیچ گونه آلودگی روی این پیاز نباشد.
گلدان مناسبی را انتخاب کنید و بستر مناسبی را برای کشت پیاز فراهم کنید.
پیاز گل مریم را به گونه ای در خاک قرار دهید که قسمت بالایی آن کمی از خاک بیرون باشد. سپس به طور مرتب خاک را آبیاری کنید. آبیاری خاک باید به گونه‌ای باشد که همیشه آن را در حالت رطوبت ملایم نگه دارد. بیشتر یا کمتر از این میزان توصیه نمی‌شود.
پس از 3 الی 4 ماه مراقبت و نگهداری، گل‌های این گیاه زیبا را مشاهده می‌کنید. سپس می‌توانید با توجه به نحوه مراقبت و نگهداری، این گیاه زینتی را در کنار خود داشته باشید.
برای تکثیر گل مریم شما باید پیازچه های پیاز مادری را جدا کنید و سپس به همان روش کشت، در خاک قرار دهید. بدین ترتیب می‌توانید این گیاه را تکثیر کنید و گلدان‌های دیگری از آن داشته باشید. به خاطر داشته باشید هر پیاز مادری توانایی این را دارد که چند پیازچه تولید کند. همچنین این را به یاد داشته باشید که فصل رشد گل مریم، یعنی فصل تابستان بهترین زمان برای تکثیر و پرورش این گیاه است.

همچنین بخوانید : معرفی انواع گل‌های خوشبو

نکته مهم در رابطه با کشت پیازهای گل مریم

در خصوص کشت پیازهای گل مریم یک سری نکات مهم مطرح است که باید به آنها توجه داشته باشید. چرا که در این صورت کشت با موفقیت انجام می‌شود. اگر دقت کرده باشید در بخش قبلی و در توضیحات مربوط به بخش کشت این گیاه گفتیم بزرگترین پیاز گیاه مریم را انتخاب کنید. آیا می‌دانید به چه علت؟

 تنها پیازهایی که بالغ هستند و به اندازه کافی رشد کرده اند قابلیت این را دارند که رشد کرده و گل تولید کنند. پس مادامی که شما می‌خواهید مدت 3 الی 4 ماه برای پرورش این گیاه وقت بگذارید، بهتر است تا از پیازهای بالغ استفاده کنید. پیازهای نا بالغ را دور بریزید. چرا که شانس گل‌دهی این پیازها بسیار کم است یا بهتر است تا بگوییم شانسی برای گلدهی این پیازها وجود ندارد.

همچنین لازم است تا این را در نظر بگیرید که پیازهایی که یک بار به شکوفه تبدیل شده اند، برای بار دوم شکوفا نمی‌شوند. با این حساب حتماً برای کشت گل مریم به پیازهایی که انتخاب می‌کنید توجه داشته باشید. چرا که انتخاب صحیح شما باعث رشد و تکثیر یک گیاه زیبا و سالم می‌شوند.

کاشت پیاز مریم

همچنین بخوانید : نحوه کاشت گل سنبل

مشکلات شایع گل مریم

هر چقدر گل مریم در برابر سرما و دمای پایین حساس و آسیب پذیر است، باید بگوییم در برابر آفات و بیماری‌ها مقاومت بالایی دارد! بنابراین اگر آفات مختلفی را روی این گل مشاهده کردید، اصلا نگران نباشید. زیرا می توانید به راحتی و با تدبیر این مشکلات را برطرف کنید. اما گاهی اوقات ممکن است این مشکلات کمی بزرگتر باشند و صرفا به یک آفت ساده ختم نشوند. در این صورت حتما باید سریعا مشکل را برطرف کنید تا باعث تشدید بیماری گیاهتان نشوید.

باید این را نیز در نظر داشته باشید اگر آسیب‌ها و بیماری‌های جزئی گل مریم برطرف نشوند، می‌توانند به یک مشکل جدی‌تر تبدیل شوند. همچنین با پیشرفت بیماری‌هایی مثل کنه، شته و... ممکن است تمام قسمت‌های گیاه نیز درگیر شوند و زیبایی خودشان را از دست دهند. پس شناسایی و تشخیص به موقع آفات و بیماری‌های گل و گیاه و همچنین درمان به موقع آن می‌تواند به حفظ سلامت و البته زیبایی گل کمک زیادی کند.

اگر گل مریم را در باغچه کاشته باشید، قطعاً به مراقبت بیشتری نیاز دارد. زیرا در باغچه بیماری‌های بیشتری سلامت و زیبایی این گل را تهدید می‌کنند. به عنوان مثال گیاهان خودرویی مثل پیچک و پنیرک و بعضی از علف‌های هرز، باعث آسیب به این گیاه زینتی می‌شوند. در ادامه یک سری از شایعترین مشکلاتی که برای این گیاه زینتی به وجود می‌آید را به همراه روش درمان آن برایتان عنوان می‌کنیم. با ما همراه باشید.

کنه تار عنکبوتی

کنه تار عنکبوتی جزو شایعترین آفاتی است که در گل مریم دیده می‌شود. قطعاً شکل و ظاهر این آفت را می‌توانید از نامش تشخیص دهید. کنه تار عنکبوتی، تارهایی نازک است که در قسمت پشت برگ گیاه و همچنین روی ساقه آن به وجود می‌آید. در واقع این کنه روی ساقه گل مریم خودش را به شکل نقاط کوچک و قرمز یا سیاه رنگی نشان می‌دهد. کنه تار عنکبوتی به مرور زمان باعث از بین رفتن طراوت و شادابی گیاه می‌شود. همچنین این آفت دلیل اصلی قهوه ای شدن جوانه‌ها می‌شود.

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

معمولا کنه تار عنکبوتی بیشتر بر روی گل مریم هایی که در باغچه کاشته می‌شوند، دیده می‌شوند. علت اصلی آن هم تراکم بالای گل‌هایی ست که کنار یکدیگر روئیده اند. از آنجایی که هوا به خوبی از بین این گل‌ها رد و بدل نمی‌شود، کنه تار عنکبوتی به وجود می‌آید. اما باید بگوییم این کنه شامل حال گل هایی که در گلدان کاسته شده‌اند نیز می شوند. از اصلی‌ترین علائم ابتلای گل به این آفت باید به تارهای نازک پشت برگ گیاه، دانه های ریز سیاه و قرمز رنگ روی ساقه و برگ های گیاه و همچنین سیاه یا قهوه‌ای شدن جوانه گیاه اشاره کرد. در صورتی که علائم کنه تار عنکبوتی را در گل مریم مشاهده کردید، برای درمان گیاه زیبای خود باید اقدامات زیر را انجام دهید:

برای خرید سم استامی پراید کلیک کنید.

به سادگی می توانید یک پنبه را به الکل رقیق شده آغشته کنید و روی قسمت‌هایی از گیاه که به این آفت دچار شده اند، بزنید. دقت کنید که حتما باید این کار را به آرامی انجام دهید. همچنین برای از بین بردن کنه تار عنکبوتی می توانید از سموم تخصصی گیاه که برای کنه کشی مناسب است، استفاده کنید.  آبامکتین یکی از سم‌های کنه کش است که به گیاه مریم آسیبی نمی‌رساند و این آفت را از بین می‌برد. در صورتی که می‌خواهید گل‌های داخل باغچه را سم پاشی کنید، حتماً از ماسک و دستکش مخصوص استفاده کنید. هرگز این سموم را به صورت مستقیم به پوستتان نزنید تا دچار مسمومیت نشوید.

بیشتر بخوانید : الکل یک روش طبیعی برای مقابله با آفات

کاهش گل دهی گل مریم

یکی دیگر از مشکلاتی که برای گل مریم به وجود می آید کاهش گل دهی است. اگر توجه کرده باشید در بخش های قبلی به این موضوع اشاره کردیم که چرا گل دهی این گیاه کاهش می یابد. در حقیقت گل مریم یک گیاه زینتی گرما دوست است. به همین علت باید نور و گرمای کافی را دریافت کند.

در صورتی که چنین شرایطی برای رشد این گیاه فراهم نشود، قطعا اولین نشانه آن کاهش گل دهی است. بنابراین اگر قصد کشت این گیاه در باغچه را دارید، حتماً محلی را برای آن انتخاب کنید که در معرض نور خورشید قرار بگیرد. در صورتی که این گیاه زینتی را داخل گلدان و در منزلتان دارید، باید آن را پشت پنجره‌هایی بگذارید که نور عالی دریافت کنند. این راز گلدهی زیاد و با کیفیت این گیاه است.

کاهش گلدهی گیاه مریم در حقیقت یک بیماری به حساب نمی‌آید. بلکه این به دلیل عدم توجه و مراقبت صحیح از گیاه است. بنابراین شما باید شرایط مناسبی را برای پرورش و رشد این گیاه فراهم کنید تا بتوانید آن را به زیباترین شکل ممکن در کنارتان داشته باشید. برای اینکه گیاه مریم گلدهی مطلوبی داشته باشد، حتماً باید در محیطی قرار بگیرد که دمای آن بین 21 تا 24 درجه سانتیگراد باشد. قطعاً دمای بالاتر یا پایین تر از این میزان به گل آسیب می‌رساند و تاثیرش را با کاهش گلدهی نشان می‌دهد. گل مریم نیاز دارد تا روزانه بین 4 الی 6 ساعت را در معرض نور کامل آفتاب قرار بگیرد. با توجه به این نیاز گل، شرایط مناسبی را در فصول سرد برای گیاه فراهم کنید.

بیشتر بخوانید : رایج ترین مشکلات گیاهان آپارتمانی

پوسیدگی ریشه گل مریم

پیازهای گل مریم، به شدت حساس و آسیب پذیرند. به همین علت ممکن است به سرعت دچار آسیب و پوسیدگی شوند. یکی از دلایلی که باعث خشکی و یا پوسیدگی ریشه این گیاه زینتی می‌شود، آبیاری زیاد است. بسیاری از کسانی که این گل را در کنارشان دارند، برای نگهداری بهتر از آن در آبیاری اغراق می‌کنند. اما این کار اساساً غلط است. آبیاری این گیاه زینتی باید به گونه‌ای باشد که خاک آن همیشه در حالت مرطوب و نمدار قرار بگیرد. یک رطوبت متعادل برای رشد و سلامت گل مریم کافیست. بنابراین هرگز در آبیاری گیاه اغراق نکنید تا به طور ناخواسته باعث پوسیدگی ریشه‌های آن نشوید.

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که فواصل آبیاری گل مریم باید چقدر باشد؟ به طور کلی اولین موضوعی که برای آبیاری این گیاه باید در نظر بگیرید، فصل است. قطعا در 6 ماه اول سال، با توجه به وضعیت آب و هوا این گیاه به آبیاری بیشتری نیاز دارد. اما در 6 ماه دوم سال میزان آبیاری باید کمتر شود. مورد مهم دیگری که باید در خصوص نحوه آبیاری این گیاه در نظر بگیرید، آب و هوای منطقه ای است که در آن زندگی می‌کنید.

به طور کلی بهترین زمان برای آبیاری گل مریم، زمانی است که حدود یک سانت از سطح خاک خشک شده باشد. هر زمان که این مورد را مشاهده کردید می‌توانید به گیاهتان آب دهید. در این صورت مانع خشک شدگی و پوسیدگی ریشه گیاه می‌شوید. به طور تقریبی باید بگوییم در مناطق گرمسیری و در فصول گرم سال این گیاه را باید هر 3 الی 4 روز در میان آبیاری کنید. اما در مناطق سردسیری و در فصول سرد سال این مدت را به 15 روز در میان و دو بار در ماه کاهش دهید.

بیشتر بخوانید : نحوه کاشت گل های پیازی

زمان و نحوه برداشت گل مریم

شاید برای تان جالب باشد تا بدانید پس از گذشت 90 الی 100 روز می‌توان گل مریم را برداشت کرد. البته عوامل متعددی هستند که در زمان برداشت این گیاه زینتی تاثیر گذارند. از آنجایی که گیاه مریم یک گیاه زینتی و خوشبو است، از کشور ما به سایر کشورها صادر می‌شود. به همین دلیل زمانی باید برداشت شود که گل‌های پایینی آن نیز باز شده باشند. همانطور که می‌دانید برای صادر کردن این گل زمان بیشتری نیاز است.

اما در صورتی که بخواهید پس از برداشت، گل مریم را به شهرهای داخلی بفرستید، حتی اگر گل‌های پایینی نیمه باز هم باشند، مناسب است. زمانی که گل‌ها را برداشت می‌کنید، باید در نحوه نگهداری آن نیز توجه داشته باشید. معمولاً پس از برداشت، این گل‌های زینتی و زیبا باید در انبار و در دمای 5 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. اما می‌رسیم به پاسخ این سوال که چه زمانی باید گل مریم را برداشت کنیم؟

بهترین زمان برای برداشت گل مریم، صبح زود است. برای برداشت این گیاه باید 4 تا 6 سانتیمتر ساقه گیاه را باقی بگذارید و مابقی گیاه را برداشت کنید. این نحوه برداشت به دلیل قرار دادن بستری مناسب برای رشد پیازها یا سوخ‌های گل است.

بیشتر بخوانید :  علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی

موارد مصرف گل مریم

تا به اینجا به طور کامل شما را با نحوه نگهداری و کاشت گل مریم آشنا کردیم. حال می‌خواهیم کمی در خصوص موارد مصرف و کاربرد این گل زینتی برای تان توضیح دهیم. خوب است تا بدانید گیاه مریم بیش از 400 سال است که به عنوان یک گل زینتی و گلی که نماد صلح و آرامش است، در دنیا شناخته شده است. از آنجایی که این گل عطر و بوی بسیار خوبی دارد، یکی از مهمترین موارد مصرف و کاربرد آن در صنعت عطرسازی است. از بوی خوش این گیاه برای تولید انواع لوازم بهداشتی و آرایشی عطری استفاده می‌شود.

معمولاً عطرهایی که دارای رایحه طبیعی گل مریم هستند، گران‌تر از سایر عطرها می‌باشند. همچنین از دیگر کاربردهای این عطر می‌توان به تولید روغن‌هایی که برای رایحه درمانی استفاده می‌شوند، اشاره کرد. اگر توجه کرده باشید این روزها گل مریم را در دسته گل عروس و دسته گل و سبد گل‌های مناسبتی مشاهده می‌کنید. از آنجایی که رایحه این گل بسیار خوش و ملایم است و به طور کلی این گل نماد صلح و آرامش می‌باشد، استفاده از آن برای دسته گل‌های تقدیمی انتخاب بسیار به جا و مناسبی است. 

باید این را در نظر بگیرید که در کنار رنگ سفید و عطر خوش گل مریم، ماندگاری بالای آن باعث شده تا اکثر گل فروشان از این گل برای تزئینات استفاده کنند. این گل زیبا و تزئینی هرگز به سرعت پژمرده نمی‌شود و اگر در شرایط مناسب نگهداری شود، تا روزها شاداب و با طراوت باقی می‌ماند.

گل مریم در موارد پزشکی و دارویی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً پیاز این گل اگر با سایر داروهای گیاهی ترکیب شود، دارای خواص درمانی است. خصوصا می‌توان به فواید این گل برای پوست و حفظ طراوت پوست اشاره کرد. بنابراین باید بگوییم گیاه مریم نه تنها یک گیاه زینتی و خوشبو است، بلکه دارای خواص درمانی نیز می‌باشد. به همین علت است که این گل به اکثر کشورهای دنیا صادر می‌شود.

ساخت عطر از گل مریم

همچنین بخوانید : فواید شگفت انگیز نگهداری گل‌ها در آپارتمان

خواص گل مریم

همانطور که در بخش قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم، گل مریم خواص دارویی و درمانی زیادی دارد. خوب است تا بدانید اگر حتی یک شاخه از این گل را در خانه خود داشته باشید، استرس و اضطراب را دفع کرده اید. چرا که عطر و بوی خوش این گیاه، دارای خاصیت تسکین دهندگی است و تنش و اضطراب را دور می‌کند. همچنین بوئیدن این گیاه زیبا و خوشبو، باعث تسکین التهابات سیستم تنفسی و سیستم عصبی می‌شود. بنابراین باید بگوییم یک شاخه از این گیاه زیبا می‌تواند برای شما آرامش را به ارمغان بیاورد.

در صورتی که روغن گل مریم را استفاده کنید، به بهبود وضعیت گردش خون در بدن خود کمک کرده اید. بنابراین باید بگوییم گل مریم فراتر از یک گل تزئینی است و برای بدن خواص بسیار زیادی دارد. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید مردم هندوستان بیشترین طرفداران این گیاه پرخاصیت هستند. همچنین بیشترین گونه‌های این گیاه در کشور هند وجود دارد.

کلام آخر

در این بخش ما اطلاعات جامع و کاملی در خصوص معرفی، نحوه نگهداری و کاربردهای گل مریم در اختیار شما قرار دادیم. با توجه به آنچه که در مورد این گیاه و نحوه نگهداری آن متوجه شدید، باید شرایط مناسبی را برای رشد و پرورش آن فراهم کنید. بسیاری از کسانی که در منزل نور کافی ندارند، اما به شدت مایل هستند از این گیاه نگهداری کنند، می‌توانند از لامپ‌هایی که نور و گرمای زیاد تولید می‌کنند استفاده کنند. در نهایت باید شما را نسبت به این موضوع آگاه کنیم که این گل مانند گل آفتابگردان به نور زیاد و مستقیم خورشید نیاز دارد. پس حتما چنین شرایطی را چه در گلدان و چه در باغچه برای گل مریم زیبایتان فراهم کنید تا بتوانید از بوی خوش و ظاهر خیره کننده این گل لذت ببرید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    رضائی
    22 خرداد 1403
    رضائی

    توضیحات بسیار کامل و جامع بود اصلا انتظار نداشتم تا این حد به اطلاعات من در مورد این گل اضافه کنه خیلی مفید بود ممنونیم

  • پاسخ
    مریم رحمانی
    04 تیر 1401
    مریم رحمانی

    سلام.در منطقه خراسان جنوبی ک گرم و خشک هست ساکنم اواسط فروردین ماه پیاز گل مریم کاشتیم بعد مدتی گل داد الان بعد گذشت حدود یکماه غنچه ها بزرگ شدن ولی باز نشده امروز دیدم غنچه های پایینی پژمرده شدن بخاطر خشکی و گرمی هوا هر۲ روز باغچه ابیاری میشه کود فسفر هم بهش دادم لطفا بفرمایین اشکال کار کجاست

  • پاسخ
    ناشناس
    13 مرداد 1401
    ناشناس

    آب زیاد باعث قارچ شده من بوشهر کشت کردم هر هفته یک آبیاری خوب کافیه و نور بزنه روی خاک خشک بشه بعد آب بدهی ولی زیر خاک کمی رطوبت داره و باعث میشه رشد کنه پیاز را پنج تا ده سانت زیر خاک باشه بهتره من ده سانت زیر خاک کردم تا پیازش از شدت گرما خراب نشه و اواسط مردادماه گل میده و پاییز برگ میاره و گلهاش خراب میشه و اسفندماه برگهاش خشک می شن و تا سال دیگه همین روند طی می کنه و سال به سال پیاز اضاف می کنه تعدادشون بیشتر میشه

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    18 تیر 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام نور کافی دارن؟ دلایلی مثل نوسانات دمایی، نور کم، آبیاری کم یا زیاد مانع باز شدن غنچه میشه و بهتره که از کود پتاس بالا 36 12 12 استفاده کنید