گل میمون و باغچه زیبا
گل میمون گل میمون یکی از گلهای زینتی است که پرورش آن در بین علاقمندان به باغبانی در خانه بسیار معمول است، به خصوص آنکه در فصل تابستان با گلهای رنگارنگ و مخملی خود جلوه خاصی به باغچهها میدهد.
گل میمون گونه گیاهی چندساله گلدار از جنس Antirrhinum میباشد. ارتفاع این گیاه در واریتههای مختلف بین ده سانتیمتر تا یک متر متغیر است. از گلهای زینتی است که پرورش آن در بین علاقمندان به باغبانی در خانه بسیار معمول است، بومی منطقه مدیترانه است، از شمال آفریقا در مراکش تا اروپا به پرتغال و جنوب فرانسه و ترکیه و سوریه است. گلهای آن بر روی شاخههای گل دهنده به صورت خوشه ای و پر ظاهر میشود. این گل در رنگهای سفید- قرمز- صورتی- ارغوانی- نارنجی - بنفش و گل میمون زرد که به صورت ابلق و لکه دار یافت میشود.
نام مشترک «گل میمون»، سرچشمه از واکنش گل به فشردن گلوی آن، که باعث میشود که "دهان" گل باز شود است. این گیاه در اندازههای پا بلند، پا متوسط و پا کوتاه یافت میشود که نوع اول و دوم در فضای سبز و باغها و نوع دوم در گلدان یا فلاور باکس در خانه استفاده میشود. گیاهی است که قسمت هوایی آن در سرما از بین میرود و در سال بعد میتوان از ریشههای آن استفاده کرد و چنانچه در زمین نگهداری شود، در سال دوم خیلی سریعتر از گلهای تازه کشت شده گل میدهد.
از خصوصیات گل میمونی همانند گلایول، حساسیت ژئوتروپسیم است که در شاخههای گل بریده باید دقت کرد به صورت عمودی حمل و نقل شوند. انواعی که به عنوان بریدنی استفاده میشوند از نظر شرایط به چهار گروه تقسیم میشوند. ارتفاع این گیاه به 50 تا 100 سانتیمتر بلندی میرسد و به ندرت تا 2 متر قد میکشد.
شما می توانید هم اکنون انواع بذر گل میمون را در رنگهای مختلف از لینکهای زیر تهیه فرمایید :
بذرگل میمون F1 اسنپ شات رنگ الوان
بذرگل میمون F1 اسنپ شات رنگ قرمز
بذرگل میمون F1 اسنپ شات رنگ زرد سان ست
بذرگل میمون F1 اسنپ شات رنگ بنفش
بذرگل میمون F1 اسنپ شات رنگ قرمز بورگاندی
بذر گل میمون الوان معمولی
آبیاری: در مورد گل میمون زمانی که سطح خاک تا حدودی خشک شد، نسبت به آبیاری خاک اقدام کنید و در طی آبیاری سعی کنید تا برگهای گیاه خیس نشود، زیرا این شرایط گیاه را در برابر بیماریهای قارچی حساس میکند. آبیاری بیش از اندازه و عدم خشک شدن نسبی سطح خاک در بین دو نوبت آبیاری منجر به افزایش احتمال بیماریهای قارچی و همچنین پوسیدگی ساقهها و ریشه این گیاه میشود. همچنین ساقههای گیاهانی که بیش از اندازه آبیاری شوند از استحکام مناسبی برخودار نیستند و این گیاهان گلدهی مناسبی نیز ندارند.
دما: گل میمون آب و هوای نسبتا خنک را دوست دارد زمانی که دمای هوا در طی روز حدود 21 درجه است بهترین گلدهی را دارد. دمای شبانه نیز تا زمانی که در حدود 10-5 درجه سانتیگراد است برای این گلدهی این گیاه مناسب است اما با گرمتر شدن هوا و رسیدن به فصل تابستان از گلدهی این گیاه کاسته میشود. یعنی دمای حدود 32-26 برای گلدهی این گیاه نامناسب است و گلدهی آن کاسته میشود.
نور: این گیاه به نور و آفتاب مستقیم نیاز دارد به مکانی با حداقل 8-6 ساعت نور مستقیم. کمبود نور از دلایل کاهش گلدهی و افزایش خطر شیوع بیماریهای قارچی است. نور مستقیم آفتاب در طی تابستان این گیاه را آزار نمیدهد، مگر آنکه دما خیلی گرم شود که در این صورت گیاه از بین نمیرود، اما از گلدهی آن کاسته میشود.
گلهای میمون در مناطقی که تابستانهای خنکی دارند بهترین گلدهی را نشان میدهند.
خاک: گل میمون در خاکهایی که مواد ارگانیک همانند خاک برگ و کود پوسیده دامی دارند و همچنین از زهکش خوبی نیز برخوردار هستند به خوبی رشد کرده و گلدهی قابل توجهی دارد. همچنین این گیاهان چندان به تغذیه مصنوعی نیاز ندارند و اگر در زمان آماده سازی خاک از مواد ارگانیک استفاده شود، نیازی به مصرف کودهای شیمیایی در طی فصل رشد نیست.
بذر گل میمون را در مناطق معتدل مانند گلهای 2 ساله در اوایل یا اواسط پاییز در هوای آزاد نشا میکنند، ولی اگر زمستان خیلی سرد باشد به آنها آسیب وارد میشود و برای محافظت از آنها لازم است روی نشا را به وسیله حصیر یا شاسی شیشهای بپوشانند تا یخ بوتهها را خراب نکند. در نقاط خیلی سرد زمان کاشت گل میمون بهتر است نیمه اول فروردین باشد و پس از جوانه زدن، بوتهها را در سینیهای نشای بزرگتر با فواصل کم نشا کرده و زمانی که روی بوته اولین غنچه گل ظاهر شد آنها را در جای اصلی خود بکارند.
بیشتر بخوانید: پرورش گیاهان دارویی در باغچه خانه
بهترین روش تکثیر گل میمون کاشت بذر است، که آن را به دو صورت میتوان انجام داد:
زمان کاشت: زمان کاشت بذر گل میمون فصل پاییز است.
خاک مناسب : بذرها را در ترکیبی خاکی که نصف ماسه و نصف پیت یا خاک برگ است در گلخانه بکارند. بذرها معمولا" بعد از 20-10روز سبز میشوند. بعد از اینکه نشاءها به اندازه کافی رشد کردند آنها را در گلدانهای کوچک بکارید و در گلخانه سرد یا شاسی قرار دهید. این گیاهان در فصل بهار به باغچه منتقل کنید و گیاهانی که بدین ترتیب پرورش یافته اند، زودتر از سایرین به گل مینشینند و در واقع با این روش گلهای زودرس به دست می آیند. در صورتی که فرمهای بلند آن را برای گل بریده پرورش دادهاید میتوانید بعد از جابجا کردن نشاها آنها را در گلخانه ای که حداقل درجه حرارت آن بین –7و 4 درجه سانتیگراد باشد قرار دهید و در فصل زمستان از گلهای آن استفاده نمایید .
روش کاشت: طریقه دیگر کاشت مستقیم بذر است، یعنی میتوان بذر را در بهار مستقیما در خاک باغچه بپاشید و در آبیاری آن دقت شود که به طور یکنواخت با آبپاش که سوراخهای ریز دارند آبیاری شوند و بعد از سبز شدن بذرها آنها را تنک کنید و فاصله مناسب رعایت شود.
آفات و بیماری: از جمله بیماریهای شایع این گیاه میتوان به بیماری زنگ اشاره کرد که نوعی بیماری قارچی است که در اثر آن نقاط نارنجی – قهوه ای رنگی بر روی برگها پدیدار میشود. البته بروز این بیماری اکثرا در مناطقی روی میدهد که این گیاه را به شکل چندساله پرورش میدهند. از دیگر بیماریهای قارچی میتوان به کپک خاکستری، لکه برگی قارچی، سفیدک دروغین و پوسیدگی ریشه نام برد. شته یکی از آفات شایع این گیاه است و در مورد دیگر آفات چندان حساسیت خاصی نشان نمیدهد.
برای خرید بذر گل و گیاهان زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
سلام بدلیل مسافرت وبی توجهی سرایدار بوته گل میمونی بنده خشک شده بود به محض دیدن گل را سیر آب کردم خوشبختانه بعد از چند دوز جوانه هارا مشاهده کردم وچند ساقه برگهای سبز رو نشونم دادن وباعث خوشحالی من شد ولی متاسفانه بعد یه هفته دیدم که برگها دارن بحال وبی رنگ میشوند وهیچ علامت ونشانی از افت وزنگ وقارچ دیده نمیشه ،این گل سال سوم رو داره طی میکنه لطفا منو راهنمایی کنید نمیخوام ازدست بدم
عالی بود و کامل ممنون
سلام مطالب آموزنده و کافی بود متشکرم
سلام حمیدرضای عزیز خوشحالیم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته، لطفا اگر تجربه یا توصیه ای مرتبط دارید در اختیار ما و سایر همراهان عزیز فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو قرار بدین.
سلام ممنون ازتون.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!