معرفی نخل شامادورا یا کامه دورا
  • آموزش و مقالات
  • گلها

معرفی نخل شامادورا یا کامه دورا

شامادورا با اسم علمی این گیاه "Chamaedorea elegans" ، از خانواده "palmaceae" می‌باشد. این جنس دارای گونه‌های چندی است و به طور کلی شیبیه درخت خرما هستند و اندازه‌های آنان گوناگون می‌باشند. بطور کل ارتفاع آن از دو متر تجاوز نمی‌کند و چون یک گیاه سایه دوست می‌باشد و نیاز نوری آن کم است، گیاهی مناسب برای نگهداری داخل آپارتمان می‌باشد، ولی با این وجود نور غیر مستقیم باعث بهبود رنگ برگ‌های شانه ای آن می‌شود.

شامادورا

نام  فارسی: شامادورا
خاستگاه: جنوب مکزیک و گواتمالا
نام های انگلیسی:
Parlour Palm
نام علمی: Chamaedorea elegans
خانواده: Arecaceae
نام های دیگر: کامه دورا
تعداد گونه: 100


شامادورا

برای خرید بذر گل و گیاهان زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نیازهای شامادورا

آبیاری: برای آبیاری به این گیاه باید وضعیت سطح خاک را بررسی کرد. زمانی که سطح خاک نیمه خشک–نیمه مرطوب بود و می‌توان نسبت به آبیاری اقدام کرد. البته در زمستان که نیاز آبی کمتر می‌شود می‌توان زمانی که خشکی به عمق حداکثر ۵ سانتیمتر رسید نسبت به آبیاری این گیاه اقدام کرد.

بعد از آبیاری حتماً می‌بایست آب از منافذ زیرین گلدان خارج شود اما مراقب باشید اگر گلدان شما پایه ندارد و به بیان دیگر کف گلدان با زیرگلدانی تماسی است، نباید اجازه دهید تا  آب در زیرگلدانی جمع نشود و مرتب آنرا خالی کنید.

آب‌هایی که کیفیت پایینی دارند و یا هوای خشک محیط به تدریج موجب سوختن نوک برگ‌ها می‌شوند. آبیاری بیش از اندازه و خیس بودن همیشگی سطح خاک می‌تواند موجب زرد شدن برگ‌ها و ریزش آنان و ایجاد پوسیدگی ریشه شود. آبیاری  اندک نیز می‌تواند موجب بروز سوختگی نوک برگ‌ها و کم رنگ شدن برگ‌های جدید شود.

نور : نخل‌های شامادورا به مکانی با نور میانه و به دور از نور مستقیم آفتاب را دوست دارند و مکان‌های نسبتاً کم نور را نیز تحمل می‌کنند. تابش نور مستقیم آفتاب از عوامل سوختگی نوک و حاشیه برگ‌ها و یا بروز نواحی سفید-کرم رنگ بر پهنه برگ‌ها است و این مسئله بخصوص با وجود نور بعد از ظهر روی می‌دهند.

برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

رطوبت : درست کردن یک جزیره زیر گیاه بهترین رطوبت را برایش ایجاد می‌کند.

دما: به حداقل دمای مناسب برای این گیاه ۱۸-۱۶ درجه سانتی‌گراد و حداکثر دما نیز ۲۸-۲۶ درجه سانتیگراد است. در صورت گرمای بیشتر باید آبپاشی روی برگ‌ها بیشتر شود، بهتر است جایش خنک باشد زیرا باعث سبز خشکی می‌شود. این گیاه را در مکانی که در معرض وزش بادهای سرد است (به خصوص کولرهای گازی) قرار ندهید.

خاک: به خاکی با زهکش خوب نیاز دارد. می‌توان از مخلوط خاک برگ+خاک معمولی + ۲۰٪ شن (با ذرات ۲-۱ میلی‌متر، شن مصالح ساختمانی و یا ماسه بادی مناسب نیست) برای تهیه مخلوط کاشت این گیاهان استفاده کرد. برای این گیاه گلدانی از جنس سرامیک یا سفال انتخاب کنید تا بتواند وزن شاخسار را تحمل کند.

برای خرید کود گیاهان آپارتمانی و زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نیاز کودی این گیاه چندان زیاد نیست و کودهایی با نسبت ۲-۱-۳ و یا ۳-۱-۳ همانند ۸-۴-۱۲ و یا ۱۲-۴-۱۲ از جمله فرمول‌هایی هستند که برای این گیاه توصیه شده‌اند. اگر تهیه چنین کودی مشکل است می‌توان از فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ و یا ۲۰-۲۰-۲۰ البته نصف غلظت هر ۶-۴ هفته یک‌بار استفاده کرد.

زمان مناسب تعویض گلدان این گیاه هنگامی است که کمترین رشد را داشته باشد، یعنی اواسط/اواخر زمستان زمان مناسب است و به دلیل رشد کند و آهسته این گیاه معمولاً هر دو سال یک‌بار نیاز به تعویض گلدان است.

شامادورا

تکثیر شامادورا

نخل شامادورا دارای ساقه‌های زیرزمینی است که توسط آنان در زیر خاک گسترش می‌یابد، بنابراین بعد از گذشت مدتی گیاه مادری متراکم و انبوه شده و می‌توان هنگام تعویض گلدان، گیاه مادری را به دو یا چند بخش تقسیم کرد و هر بخش را به شکل جداگانه در گلدانی مستقل کاشت کرد.

برای خرید خاک برگ ارگانیک به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

همچنین می‌توان پاجوش‌های نزدیک به گیاه مادری را نیز جدا کرد. بهترین زمان جدا کردن بعد از بالغ شدن، متراکم و انبوه شدن گیاه شامادورا است :

در یک گلدان مناسب مخلوطی از ورمیکولیت یا پرلیت بریزید و گیاه مادر را به آرامی از گلدان فعلی خارج کنید. خاک اطراف ریشه را بتکانید و ریشه‌ها را به دقت بررسی کنید. قوی و سالمترین ساقه را انتخاب کنید و با یک چاقو تمیز ریشه‌های آن را از ریشه‌های گیاه مادر جدا کنید و درون گلدان جدید قرار دهید. دقت کنید ساقه و ریشه‌ها به خوبی درون خاک قرار گیرد و کاملاً با آبیاری سیراب کنید و در یک مکان سایه و گرم قرار دهید.

گیاه مادر را هم مجددا در گلدان قبلی با خاکی تازه قرار دهید و به خوبی آبیاری کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!