معرفی سنسیو یا رشته مروارید String Of Pearls
  • آموزش و مقالات
  • گلها
  • کاکتوس و ساکولنت ها

معرفی سنسیو یا رشته مروارید String Of Pearls

سنسیو با نام علمی "SENROWLEYANUSECIO" و نام انگلیسی "String Of Pearls" از خانواده "Asteraceae" و در ايران با نام‌هاي كاكتوس دانه تسبيحي و كاكتوس رشته مرواريدي معروف است. گیاهی چند ساله و همیشه سبزی است که دارای رشد بسیار سریعی است و خیلی زود تمام سطح گلدان را می‌پوشاند و حتی از کناره‌های گلدان آویزان می‌شود و منظره زیبایی را به وجود می‌آورد. گیاه رشته تسبیحی گیاهی گوشتی (ساقه و برگسار حاوی آب بیشتر از سایر گیاهان می‌باشند) است که ساقه‌هایی بلند دارد که برگ‌هایی کروی و گوشتی در سراسر آن به چشم می‌خوردند که به دلیل وضعیت خاص ساقه‌ها بسیار مناسب نگهداری در سبدهای گل آویخته است.

برای خرید بذرهای F1 به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نام  فارسی: كاكتوس رشته مرواريدي
خاستگاه: جنوب غربی آفریقا
نام انگلیسی:
String Of Pearls
نام علمی: SENROWLEYANUSECIO
خانواده:   ASTERACEAE  - کاسنی
نام های دیگر: string of beads، رشته مروارید، دونه غوره ای، رشته تسبیحی ، گل تسبیح

 

البته كاكتوس رشته مرواريدي به خاطر شکل خاص ساقه‌ها و برگ‌ها کاشته می‌شود تا گل‌هایش بخصوص اینکه گل‌ها کمی چسبناک نیز هستند و برخی از پرورش‌دهندگان از این خصوصیت راضی نیستند و به محض مشاهده گل‌ها آنها را از گیاه جدا می‌کنند.

گیاه رشته مروارید، گیاهی همیشه سبز و گلدار بوده که عمری در حدود چند سال دارد. رشدی به نسبت سریع داشته و نگهداری از آن بسیار ساده می‌باشد. دونه غوره ای گیاه زینتی بسیار محبوبی می‌باشد که به واسطه برگ‌های عجیب و غریبش شناسایی می‌شود، این گیاه مناسب برای مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است.

برای خرید خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

سنسیو

نیازهای سنسیو 

آبیاری: اجازه دهید که در فاصله دو آبیاری سطح خاک خشک شود و سپس گیاه را آب دهید. آبیاری بیش از اندازه موجب پوسیدگی ساقه‌های این گیاه و از بین رفتن آن می‌شود. اما خشکی کشیدن سنسیو و کمبود آب نیز موجب می‌شود که برگ‌ها به دلیل از دست دادن آب حالت کروی خود را از دست بدهند و چروکیده شوند. آبیاری را در طی ماه‌های زمستان کاهش دهید.

نور: مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب را نیاز دارد. اگر قرار است نور مستقیم آفتاب به آن بتابد نور صبح ترجیح داده می‌شود اما به هر حال تابش شدید نور آفتاب موجب سوختن برگ‌ها می‌شود. همچنین در مکان‌های تاریک و بدون نور می‌توان از لامپ‌های مهتابی برای نوردهی به این گیاه استفاده کرد که البته در این صورت باید فاصله گیاه 30-15 سانتیمتر از لامپ باشد و مدت زمان نور دهی نیز 16-12 ساعت مورد نیاز است.

برای خرید بذر کاکتوس  به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

دما: از بهار تا پاییز دمای 27-21 درجه سانتیگرار برای این گیاه مناسب است. در طی زمستان و برای طی شدن دوره استراحت زمستانه گیاه را در محیطی با دمای  16-13 درجه سانتیگراد نگهدارید اما مراقب باشید، زیرا دمای زیر 7 درجه سانتیگراد ابتدا موجب ریزش برگ‌ها و سپس از بین رفتن تمامی گیاه خواهد شد.

ریزش برگ‌های این گیاه در مکان‌هایی که در جریان کوران هوا (جلوی کولر و یا پنجره ای همیشه باز ) قرار دارد نیز ممکن است اتفاق افتد.

خاک: به خاکی سبک با زهکش سریع  نیاز دارد بنابراین استفاده از شن در مخلوط خاکی این گیاه توصیه می‌شود. به عنوان مثال می‌توان از ترکیب یک قسمت شن+سه قسمت خاکی که به عنوان خاک گلدانی به فروش می‌رسد (ترکیبی از خاک+خاک برگ+پرلایت است) استفاده کرد.

به گفته برخی از پرورش‌دهندگان استفاده از پیت موس در ترکیب بستر کاشت سنسیو مانع از رشد مناسب آن می‌شود. برای کوددهی یکبار در بهار و مرتبه دوم در تابستان از کودهای محلول مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. کوددهی را اگر به دفعات بیشتر می‌خواهید انجام دهید امکان پذیر است، اما باید کود را رقیق کرد. به عنوان مثال اگر می‌خواهید ماهی یک بار به گیاه کود دهید غلظت کود را به 30٪ کاهش دهید.

هرس: بعد از چند سال ساقه‌های این گیاه بسیار بلند می‌شوند که می‌توان برای حفظ ظاهر گیاه ساقه‌های بسیار بلند را کوتاه کرد و از قطعات جدا شده در تکثیر گیاه استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  : آشنایی با ساکولنت و نگهداری از آنها

تکثیر: قلمه یکی از راه‌های تکثیر این گیاه است که می‌توان در بهار یا تابستان از ساقه‌های گیاه قلمه‌هایی به طول 10 سانتیمتر تهیه کرد و آن را در بستر کاشتی سبک که همواره مرطوب نگهداشته می‌شود کاشت طوری که برگ‌ها نیز تقریبا پوشانده شوند.

ریشه‌ها از ناحیه اتصال برگ‌ها به ساقه بوجود خواهند آمد. توجه کنید که قلمه‌های این گیاه در آب هم ریشه می‌دهد، اما زمانی که این قلمه‌ها به بستر خاکی منتقل می‌شوند، عملکرد خوبی به دلیل کیفیت نامناسب ریشه‌هایشان نخواهند داشت.

خوابانیدن راه دیگر تکثیر این گیاه است. فقط کافی است قسمتی از یک ساقه را همانطور که به گیاه مادری وصل است، در همان گلدان و یا در گلدانی که در نزدیکی گلدان اصلی قرار گرفته است، در خاک قرار داد به نحوی که برگ‌ها تقریبا پوشانده شوند.

از قسمت‌های مختلف ساقه کاشته شده به تدریج ریشه شکل می‌گیرد و بعد از مدتی می‌توان ساقه را به عنوان گیاهی مستقل از گیاه مادر جدا کرد و در گلدان جداگانه کاشت.

سنسیو

آفات، بیماری و مشکلات سنسیو 

حساسیت زیادی به بیماری‌ها و افات از خود نشان نمی‌دهد. اما از بین حشرات شته و شپشک آرد آلود و شپشک قرمز دانه (از بدن شپشک‌های ماده، رنگ قرمز استخراج می‌کنند و به همین دلیل به این نام خوانده می‌شوند) ممکن است گاهی برای سنسیو مشکلاتی را ایجاد کنند.

این حشرات همگی از شیره گیاه تغذیه می‌کنند و موجب ضعف و کندی رشد، زرد شدن برگسار و ریزش آنها می‌شوند که برای مبارزه باید از سموم سیستمیک (سمومی که وارد شیره گیاهی و در نهایت بدن آفات می‌شوند) استفاده کرد.

پوسیدگی ساقه و ریشه مهمترین بیماری سنسیو است که در اثر آبیاری بیش از اندازه و سنگین بودن خاک و نامناسب بودن زهکش بوجود می‌آید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!