معرفی جامع زاموفیلیا، همه چیز درباره زاموفیلیا
  • آموزش و مقالات
  • گلها

معرفی جامع زاموفیلیا، همه چیز درباره زاموفیلیا

زاموفیلیا بانام علمی  "Zamioculcas zamiifolia"به خانواده "Araceae" تعلق دارد. زاموفیلیا گیاهی علفی و همیشه سبز است که معمولاً تا حدود ۶۰-۴۵ سانتیمتر رشد می‌کند اما گیاهان مسن می‌توانند به حدود ۱۲۰ سانتیمتر نیز برسند. زاموفیلیل گیاهی زیبا با برگ‌های چرمی وبراق که بسیار مناسب آپارتمان است، چرا که گیاهی مقاوم بوده و برای منازلی که دسترسی کافی به نور ندارند، ایده آل می‌باشد. همچنین از جمله گیاهانیست که مناسب افراد مبتدی و کسانی که علاقه زیادی به پرورش گیاهان دارند ولی اطلاعات کافی درباره آنها ندارند زیرا خشک کردن زاموفیلیا کار بسیار سختی است. برگ‌های گیاه محور اصلی به طول ۶۰-۴۰ سانتیمتر دارند و در دو سوی این محور۸-۶ جفت برگچه به طول ۱۵-۷ سانتیمتر قرار دارند. دلیل اصلی محبوبیت این گیاه نیز برگ‌های آن است.

برای خرید بذر گل و گیاهان زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

زاموفیلیا به طور کل گیاهی همیشه سبز است، اما در طی دوران‌هایی که خشکی می‌کشد برگ‌های خود را از دست می‌دهد و به رکود می‌رود و زمانی که رطوبت مناسب را دریافت کند، رویش مجدد برگ‌ها آغاز می‌شود. گل‌های این چندان جالب توجه نیستند و در صورت شکل گیری حدود ۷-۵ سانتیمتر هستند و در قسمت پایین گیاه و از اواسط تابستان الی اوایل پاییز ظاهر می‌شوند. از نام‌های انگلیسی این گیاه می‌توان به Z Z Plant (گیاه زی –زی که از همه متداول‌تر است)، aroid plant, fat boy و eternity plant اشاره کرد. توجه داشته باشید که تمامی قسمتهای این گیاه دارای ماده اکسالات کلسیم است و در صورت مصرف شدن می‌تواند مشکلاتی برای پوست و یا دستگاه گوارشی ایجاد کند. به همین دلیل هنگام کار کردن با این گیاه بهتر است دستکش به دست کنید و آن را دور از دسترس کودکان و یا حیوانات خانگی قرار دهید.

زاموفیلیا

نام  فارسی: زاموفیلیا
خاستگاه: شرق آفریقا
نام انگلیسی:
Zanzibar gem
نام علمی: Zamioculcas zamiifolia
خانواده: Araceae
ارتفاع: 45تا60

زاموفیلیا

برای خرید بذر گیاهان آپارتمانی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نیازهای محیطی زاموفولیا

نحوه آبیاری زاموفیلیا : زاموفیلیا از جمله گیاهانی است که اکثراً از وجود آب اضافی در محیط اطراف ریشه آسیب می‌بیند تا از خشکی خاک. وجود آب اضافی ابتدا موجب رنگ زرد-قهوه ای برگ‌ها، ریزش آنان، پوسیدگی ساقه‌های زیرزمینی و در نهایت ازبین رفتن تمامی گیاه خواهد شد. بنابراین زمانی این گیاه را آب دهید که نه تنها سطح خاک بلکه خاک تا عمق حدود ۵ سانتیمتری خشک شده باشد. توجه کنید مسئله ماندگاری آب در خاک پای گیاه به خصوص در طی زمستان موجب از بین رفتن گیاه به دلیل پوسیدگی ریزوم‌ها و همچنین ریشه گیاه خواهد شد. زیرا در طی زمستان که اصولا دمای محیط سردتر نیز هست، گیاه فعالیت بسیار کمتری دارد و نسبت به رطوبت ماندگار در خاک بسیار حساس است. بنابراین در طی فصول سرد نسبت به آبیاری این گیاه اصرار نکنید و فقط زمانی گیاه را آب دهید که حتما سطح خاک خشک شده باشد. از سوی دیگر نگرانی از مسئله آبیاری بیش از اندازه نباید موجب شود که به این گیاه خشکی داد. زیرا خشکی کشیدن گیاه نیز موجب ریزش برگ‌های آن خواهد شد. بنابراین بهترین راه امتحان کردن وضعیت رطوبتی سطح خاک تاعمق ۵ سانتیمتری است تا نسبت به آبیاری آن بهتر بتوان تصمیم گرفت.

 

نور مورد نیاز زاموفیلیا : زاموفیلیا مکانی با نور متوسط را می‌پسندد و اگرچه مکان‌هایی با نور کم را نیز به خوبی تحمل می‌کند، اما بهترین و مناسب‌ترین رشد خود را در مکانی با نور متوسط خواهد داشت. اگر مکان شما پر از نور است مراقب باشید که نور مستقیم آفتاب به گیاهان برخورد نکند، زیرا موجب سوختن حاشیه و نوک برگ‌ها و در موارد شدید ریزش برگ‌ها می‌شود. نور کم محیط مشکل خاصی را برای این گیاه ایجاد نمی‌کند.

دمای مناسب زاموفیلیا : زاموفلیا بهترین رشد خود را در دمای ۲۶-۱۸ درجه سانتیگراد انجام می‌دهد و دمای ۱۵ درجه سانتیگراد حداقل دمای مناسب برای نگهداری زاموفیلیا است و زمانی که دما به کمتر از ۱۰ درجه برسد برگ‌های گیاه بسیار کم رنگ خواهند شد و در دمای صفر درجه گیاه به طول کل از بین خواهد رفت. در طیف دمایی مناسب این گیاه یعنی ۲۶-۱۸ درجه هر مقدار که به سمت دمای گرم برویم، رشد و توسعه برگ‌های این گیاه نیز بهتر و با سرعت بیشتری انجام می‌گیرد. از طرفی مشکلی که دمای سردتر برای این گیاه ایجاد می‌کند بیشتر به دلیل عدم مصرف آب موجود در خاک است تا دمای خنک هوا. زیرا در هوای خنک (با نزدیک شدن به ۱۵ درجه ) فعالیت و مصرف آب در این گیاه نیز کاهش می‌یابد و اگر آنرا به همان صورتی که در دماهای گرمتر آبیاری کنیم، در واقع به پوسیدگی و از بین رفتن گیاه کمک خواهیم کرد.

زاموفیلیا

برای خرید خاک برگ ارگانیک به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

خاک مناسب برای زاموفیلیا : زاموفلیا به خاکی سبک و با زهکش خوب نیاز دارد، زیرا ماندگاری آب اضافی حاصل از آبیاری موجب پوسیدگی ساقه‌های زیرزمینی (ریزوم ) و ریشه‌های آن می‌شود. از انواع مخلوطهای خاکی سبک می‌توان استفاده کرد. به عنوان مثال می‌توان از ترکیب خاک معمولی + خاک برگ+ شن و یا کوکوپیت + پرلیت + شن استفاده کرد. زمانی که ریشه‌های گیاه از منافذ زیرین گلدان بیرون آمد، نشانه این است که باید گلدان گیاه را عوض کرد. گلدان جدید تر را کافی است که فقط یک سایز از گلدان قبلی بزرگتر در نظر بگیرید، زیرا انتخاب یک گلدان بزرگتر فقط منجر می‌شود که گیاه تا مدتی که ریشه‌ها حجم داخلی گلدان را پر کنند، رشد ساقه و برگ خوبی نداشته باشد. زمان مناسب تعویض گلدان این گیاه نیز در اوایل فصل بهار است. به یاد داشته باشید که برای کمک به زهکش بهتر گلدان حتما بر روی منافذ کف گلدان چندین تکه سفال شکسته و یا قلوه سنگ‌های کوچک قرار دهید. برای کوددهی به این گیاه در طی فصل و بهار و تابستان می‌توان هر ۶ هفته یکبار از کودی ملایم همانند ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کرد. اگر کود۲۰-۲۰-۲۰ در اختیار دارید غلظت آنرا به نصف کاهش دهید و بعد استفاده کنید، زیرا زاموفیلیا به طور کل گیاهی کند رشد است و نیاز زیادی به کود ندارد. کوددهی را از اوایل/اواسط پاییز تا فرارسیدن فصل بهار متوقف کنید.

برای خرید کود میکرو گیاهان آپارتمانی  به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نحوه تکثیر زاموفیلیا

یکی از راه‌های ازدیاد، روش تکثیر گل زاموفیلیا از طریق قلمه برگ(برگچه) است. برگ‌ها را دقیقا از قسمتی که به محور متصل است جدا می‌کنیم و در مخلوطی سبک و مرطوب قرار می دهیم. از ترکیب‌های مختلفی به این منظور می‌توان استفاده کرد، مثلاً ترکیب کوکوپیتپرلایت و یا خاک برگ + شن و یا پیت ماس + شن و یا هر ترکیب دیگری که علاوه بر نگهداری رطوبت از بافت سبک و زهکش بسیار خوب برخوردار است می‌توان استفاده کرد. بعد از قرار دادن قلمه‌ها در مخلوط کاشت، پوشاندن سطح گلدان با لایه ای از پلاستیک شفاف به ماندگاری رطوبت هوای اطراف قلمه‌ها کمک می‌کند. در مدت زمانی که برگ‌ها به نظر در حال پوسیدن هستند، ساختارهای غده ای شکل در قسمت زیرین خاک در حال شکل گرفتن است که این ساختارها در نهایت گیاهان جدید را شکل می‌دهند. روند شکل گیری این غده‌های کوچک ۷-۶ هفت ماه می‌تواند طول بکشد و رویش برگ‌ها از آنها نیز چند ماه زمان نیاز دارد به بیان دیگر تکثیر این گیاه از قلمه ها برگ حتی می‌تواند تا حدود یک سال نیز طول بکشد. تقسیم گیاه و به بیان دیگر تقسیم ریزوم گیاه روش دیگر تکثیر آن است. زمانی که گیاه به خوبی متراکم و بزرگ شده است، هنگام تعویض گلدان می توان توده ریزوم‌های گیاه را از هم جدا کرد و هر قسمت را به عنوان گیاهی مستقل در گلدانی جداگانه کاشت کرد.

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

زاموفیلیا

همچنین بخوانید : مهمترین نکات در آبیاری گیاهان

روش تقسیم گیاه: روند شکل گیری غده‌های جدید در زیر خاک بسیار کند است. گاهی ممکن است در طی این مدت زمان با قهوه‌ای- زرد شدن قلمه برگ‌ها مواجه شوید، اما در دور ریختن آنها عجله نکنید و انتهای چند برگ را حتماً بررسی کنید. اما در انتهای همان برگ‌های به ظاهر از بین رفته، می‌تواند غده مربوط به گیاه جدید شکل گرفته باشد. بنابراین قبل از دور ریختن برگ‌های زرد و پوسیده، انتهای آنان را حتماً بررسی کنید. تشکیل شدن غده در انتهای برگ‌های تهیه شده از گیاه مادری و سپس شکل گیری برگ جدید و ریشه زایی این غده ها. توجه کنید که در این مورد، برگ‌های گیاه مادری اگرچه در طی روند شکل گیری غده های گیاه جدید از بین نرفته‌اند، اما در نهایت خواهند پوسید و جز گیاه جدید نخواهند شد. برای بیرون آوردن گیاه و جلوگیری از صدمه به ساقه‌های زیرزمینی و ریشه های گیاه ابتدا گیاه را به شکل افقی روز زمین قرار دهید. با وسیله ای تیز، بدنه گلدان را شکاف دهید. شکاف را بیشتر کنید تا اکثر بدنه گلدان از اطراف توده ریشه‌های این گیاه آزاد شود. توده ریشه و ساقه‌های زیرزمینی را از ناحیه ای که موجب آسیب رسیدن به ساقه‌های زیرزمینی نمی‌شود از هم جدا کنید. سپس هر قسمت را به شکل جداگانه در گلدانی مستقل می‌کاریم.

بیشتر بخوانید : علت ریزش برگ گیاهان آپارتمانی

در ذیل می‌توانید روش تکثیر گل زامیفولیا را از طریق برگ نیز مشاهده کنید:
آفت گیاه زاموفیلیا : گیاه زاموفیلیا دچار آفت و یا بیماری خاص نمی‌شود. البته آفات شایعی همانند کنه‌های تارعنکبوتی، شپشک‌ها و کنه‌ها اگر در محیط وجود داشته باشند و سایر گیاهان را آلوده کنند ممکن است که به سراغ این گیاه نیز بیایند. از بیماری‌های قارچی نیز می‌توان به انواعی همانند سفیدک پودری، زنگ و یا لکه برگی قارچی و همچنین باکتریایی ایجاد کرد که رایج نیستند، اما شرایط محیطی نامناسب می‌تواند شیوع آنها را گاهی تحریک کند. مسئله ای که بیش از هر مورد دیگری موجب از بین رفتن آن می‌شود، آبیاری زیاد و نامناسب بودن زهکش خاک است که موجب پوسیدگی ریزوم‌ها (ساقه‌های زیرزمینی ) و ریشه‌های گیاه خواهد شد.
هرس گل زاموفیلیا : به هرس خاصی نیاز ندارد مگر جدا کردن برگ‌های زرد و یا آسیب دیده از گیاه که باید با ملایمت و با کمک وسیله ای تیز همانند قیچی انجام شود تا به محور برگ و یا ساقه و سایر برگ‌ها آسیب وارد نشود. در هرس زاموفیلیا همچنین در گیاهانی که بیش از اندازه بزرگ و متراکم شده اند می‌توان برخی از ساقه ها را تا نزدیکی سطح خاک قطع کرد تا از تراکم ساقه‌ها از مرکز گیاه کاسته شود. البته در هرس گیاه زاموفیلیا قطع بیش از اندازه ساقه‌ها موجب ظعیف شدن ریزوم‌ها (ساقه‌های زیرزمینی ) گیاه و در نتیجه ضعف و عدم رشد گیاه خواهد شد.

 
نگهداری گیاه زاموفیلیا

بررسی ویژگی‌های ظاهری گیاه زاموفیلیا

زاموفیلیا گیاهی بسیار زیبا می‌باشد که به واسطه همین زیبایی به‌ عنوان یکی از پرطرفدارترین گل‌های آپارتمانی شناخته می‌شود. گیاه زاموفیلیا برگ‌‌های براق و پهنی دارد که در شرایط مساعد این برگ‌ها حالتی گوشتی به خودشان می‌گیرند. طول ساقه این گیاه می‌تواند حدوداً بین 40 الی 60 سانتیمتر باشد که با برگ‌های کاملاً سبز پوشانده شده‌اند. هر چه شرایط رشد گیاه مساعدتر باشد، برگ‌های رشد کرده متراکم تر و پرپشت تر خواهند بود. برگ‌‌های این گیاه بیضی ‌شکل و به رنگ سبز هستند و براقیت خاصی دارند. رنگ سبز برگ‌های زاموفیلیا بسیار چشم ‌نواز است و احساس و انرژی مثبت زیادی را با خودش به‌ همراه دارد.

جهت خرید بذر به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

البته در انواع متفاوت هم ‌خانواده‌های زاموفیلیا مانند زاموفیلیا بلک، شما می‌توانید برگ‌های این گیاه را با رنگ ‌های تیره و مشکی نیز مشاهده نمایید. ویژگی‌هایی مانند نیاز به آبیاری کم و نور کم باعث شده تا این گیاه به یک گیاه مناسب آپارتمانی تبدیل شود. شاید شما این موضوع را ندانید که اگر شرایط زندگی زاموفیلیا شرایط مناسبی باشد، شما شاهد گل‌دهی زاموفیلیا خواهید بود. گل‌های این گیاه در فصل تابستان و با رنگ‌های سفید رشد می‌کنند و می‌توانند زیبایی گیاه را چندین برابر کنند.


بررسی ویژگی‌های ظاهری گیاه زاموفیلیا
 

شرایط نگهداری گیاه زاموفیلیا

برای داشتن شاداب‌ترین و بهترین انواع زاموفیلیا، فراهم کردن شرایط گوناگون ضروری به ‌نظر می‌رسد. بیایید با یکدیگر به بررسی نیازهای ضروری زاموفیلیا بپردازیم. با فراهم کردن این نیازها شما می‌توانید از گیاه‌های شاداب‌تر و با کیفیت‌تر بهره ببرید.

آبیاری 
 
پیشتر برای شما گفتیم که زاموفیلیا در برابر کم آبی بسیار مقاوم است و به آب نسبتاً کمی نیاز دارد. به این نکته توجه داشته باشید که آبیاری زاموفیلیا باید منظم باشد. یعنی شما باید سعی کنید که با یک روتین خاص به این گیاه آب بدهید. تنها در این شرایط است که می‌توانید با کمترین میزان مشکل روند سیراب شدن گیاه را پیش ببرید. شما باید بعد از هر بار آبیاری، صبر کنید تا خاک گیاه به ‌طور کامل خشک شود و دوباره به گیاه آب بدهید. زرد شدن برگ‌های زاموفیلیا نشان ‌دهنده وجود رطوبت بیش ‌از حد در خاک می‌باشد. پس اگر شاهد زرد شدن گیاه هستید، روند آبیاری گیاه را کمی محدود کنید. 

 برای خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

دمای مورد نیاز 
 
زاموفیلیا جزو آن دسته از گیاهان آپارتمانی می‌باشد که در دمای خانه رشد خوبی خواهد داشت. دمای پایین‌تر از 15 درجه سانتیگراد برای گیاه زاموفیلیا اصلاً دمایی مناسبی نیست و ممکن است باعث آسیب به این گیاه شود. پس سعی کنید که این گیاه را در دمای خانه و به ‌دور از هر گونه گرما یا سرمای بیش ‌از حد نگه‌ دارید تا بتوانید روند رشد گیاه را بهبود ببخشید.
 نور 
‌پیشتر به این نکته اذعان کردیم که گیاه زاموفیلیا جزو آن دسته از گیاهانی است که به نور کمی نیاز دارد. شما می‌توانید حتی از این محصول در محیط‌هایی که به‌ هیچ‌ عنوان نور خورشید به آن دسترسی ندارد نیز استفاده کنید. به‌ هر حال تابش مقدار کمی نور خورشید در طول روز می‌تواند باعث شاداب‌تر شدن برگ‌‌های این گیاه شود. درست مانند آبیاری، روند نوردهی به این گیاه نیز باید کاملاً منظم باشد. یعنی شما یا باید گیاه پشت پنجره و در معرض نور خورشید قرار دهید و جای آن را ثابت کنید، یا روزانه در بازه زمانی مشخصی این گیاه را جابجا کنید و اجازه دهید کمی نور به آن بتابد. علاوه‌ بر زیباتر شدن، نور خورشید می‌تواند باعث شود تا گیاه زاموفیلیا در برابر فاکتورهای گوناگونی مقاوم شود و راحت‌تر رشد کنند.

 همچنین بخوانید: چه گیاهانی مناسب بالکن هستند؟

رطوبت 
 رطوبت از دیگر فاکتورها و عواملی است که میتواند روی رشد گیاه زاموفیلیا تأثیرگذار باشد. رطوبت محیطی می‌تواند بر رشد زاموفیلیا مناسب باشد، اما رطوبت بیش ‌از حد نیز می‌تواند مخرب باشد. شما می‌توانید با آب‌پاشی روی این گیاه در طول روز، رطوبت مورد نیاز این گیاه را به‌ طور کامل فراهم نمایید.

خاک و تغذیه 
زاموفیلیا برای رشد و نمو به خاک مناسب و تغذیه باکیفیت نیاز خواهد داشت. خاک زاموفیلیا باید خاکی سبک با زهکش مناسب باشد تا آب اضافی در سریع‌ترین زمان ممکن از گلدان خارج شود و رطوبت بیش ‌از حد خاک نتواند تاثیرات مخربی روی این گیاه داشته باشد. شما می‌توانید با ترکیبی از خاک معمولی، شن، خاک برگ و... یک خاک مناسب و عالی را برای زندگی زاموفیلیا تهیه نمایید. هنگامی ‌که ریشه‌‌های اضافی از منافذ زیر گلدان پایین زدند، شما باید برای تعویض گلدان و محل زندگی این گیاه اقدام کنید. برای تغذیه گیاه زاموفیلیا شما می‌توانید از کودهای فسفر و همچنین پتاس استفاده کنید. استفاده از این کودها می‌تواند روند رشد ریزوم‌های گیاه را تا حد بسیار زیادی بهبود بخشد.

تمیز کردن برگ گیاه 
با تمیز کردن برگهای گیاه زاموفیلیا رنگ سبز وبراق این گیاه زیبایی بیشتری از خود نشان میدهد والبته به تنفس گیاه نیز کمک میشود.برای این کارکافی است که بادستمالی نرم و مرطوب ،بدون نیازبه مواد شیمیایی برگها را از گرد وغبار پاک کرد..

 

برای خرید خاک و بستر کشت به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.


 
 شرایط نگهداری گیاه زاموفیلیا

 چگونه سرعت رشد زاموفیلیا را افزایش دهیم؟
معمولا گیاه زاموفیلیا دارای رشد کندی است اما راههایی برای بهبود این روند وجود دارد.

  • ازجمله این ترفندها استفاده از کودهای حاوی آهن،پتاس،فسفر،ونیتروژن است.این کودها با تقویت ریشه وهمچنین افزایش قدرت ساقه باعث تسریع رشد گیاه وهمینطور تیره تر شدن وپرتر شدن وافزایش سایز برگها نیز خواهند شد.
  • راهکار پیشنهادی بعدی استفاده از آسپیرین است.آسپیرین که منبعی از سالیسلیک اسید میباشد باعث تقویت ریشه گیاه خواهد شد.برای این منظور آسپرین را محلول درآب کرده وگیاه را با آن بیاری میکنیم.


چگونه می‌توانیم گیاه زاموفیلیا را تکثیر کنیم؟

روند تکثیر گیاه زاموفیلیا می‌تواند از طریق ریزوم‌ها یا قلمه زدن اتفاق بیفتد. اگر شرایط زاموفیلیا شرایط مناسبی باشد، شما می‌توانید شاهد رشد ریزوم‌ها باشید. در ادامه با جدا کردن ریزوم‌ها و کاشتن آن‌ها در گلدان‌های جداگانه، روند تکثیر گیاه زاموفیلیا ادامه پیدا خواهد کرد. علاوه‌ بر این موضوع، شما می‌توانید با قلمه زدن برگ و همچنین ساقه این گیاه نیز به تکثیر زاموفیلیا بپردازید. برای قلمه زدن، شما باید بعد از جدا کردن ساقه‌ها و برگ‌ها، اجازه دهید تا آن‌‌ها برای حدود یک ماه ریشه بزنند. روند ریشه زدن می‌تواند در آب یا خاک صورت بگیرد. در انتها نیز می‌توانید بعد از ریشه زدن، گیاه مورد نظر خود را در گلدانی بکارید و منتظر رشد آن باشید.

برای خرید بذر گل و گیاهان زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.


چگونه می‌توانیم گیاه زاموفیلیا را تکثیر کنیم؟

جمع‌بندی
 
گیاه زاموفیلیا جزو آن دسته از گیاهان زیبای آپارتمانی می‌باشد که به واسطه شرایط مستعد زندگی طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. ویژگی‌های منحصر به‌ فرد این گیاه مانند نیاز به آب کم، نیاز به نور کم، مقاومت در برابر شرایط محیطی، زیبایی شگفت‌انگیز و ... جزو آن دسته از فاکتورهایی هستند که باعث شده‌اند زاموفیلیا به یک انتخاب مناسب برای دکوراسیون داخلی خانه‌ها تبدیل شود. با توجه به این ویژگی‌‌ها، اگر شما به‌ دنبال یک گیاه بسیار زیبا و همچنین کم دردسر می‌گردد، مطمئن باشید که زاموفیلیا بهترین گزینه برای دکوراسیون خانه شما خواهد بود. تنها با کمی کسب اطلاعات در رابطه با شرایط نگهداری‌ زاموفیلیا، شما می‌توانید از وجود این گیاه زیبا در خانه خود لذت ببرید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    سعید
    12 شهریور 1402
    سعید

    سلام گیاه من بر اثر گرمای زیاد بی حال شدوپاجوشهایی که زده بودو۵۰-۶۰ سانت رشد کرده بود نوک پاجوشها خشک شد وافتاد تعدادیاز شاخه های کوچیک پایین خم خشک شد

  • پاسخ
    علی یگانه
    13 آذر 1400
    علی یگانه

    سلام من از طریق برگ زاموفیلیامو تکثیر کردم ریشه دار شد بعد شروع بدادن برگ کرد ۲تا برگ قشنگ داد ولی نزدیک ۷ماهه هیچ رشدی نکرده برگی اضافه نشده لطفا راهنماییم کنید چه مشکلی داره..؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    14 آذر 1400
    نازبو - یاوری

    سلام اگر بسترتون مشکلی نداره، کوددهی کنید

  • پاسخ
    محمد حاجیان
    30 مرداد 1400
    محمد حاجیان

    با درود سوال من فاصله ابیاری قلمه برگ تازه کاشته شده زاموفیلیا هست‌. مقاله خوندم ولی روشی پیدانکردم. با تشکر. ایا هر دوز اب بدیم یا یکروز در میان؟ قلمه های برگ را تازه در خاک کاشتم.

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    14 شهریور 1400
    نازبو - یاوری

    سلام خاک باید رطوبتش حفظ بشه، غرقاب نه ولی باید مرطوب باشه

  • پاسخ
    زهراحقیقی
    26 بهمن 1399
    زهراحقیقی

    سلام ،من یک گل دارم که با شکسته شدن گل دیگروبرخوردباآن آسیبب دیده ساقهای آسیب دیده را چگونه میتوان جداکرد .ممنون میشم اگر پاسخ بدید .

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    30 بهمن 1399
    نازبو - یاوری

    سلام زهرای عزیز با چاقو یا قیچی تیز و تمیز قسمت های آسیب دیده رو جدا کنید

  • پاسخ
    الی
    30 تیر 1398
    الی

    سلام...آبیاری رو کمتر کنید

  • پاسخ
    طبیب زاده
    24 اردیبهشت 1400
    طبیب زاده

    با سلام پریروز مشکل گیاه را مطرح کردم که ساقه ها به اطراف نمایل دارند و مستقیم بالا نمی روند قرار شد عکس ارسال کنم تا لطف کنید مشکل را بفرمایید کجا باید عکس گیاه را بفرستم؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    07 خرداد 1400
    نازبو - یاوری

    سلام از طریق واتزآپ ارسال کنید

  • پاسخ
    مصطفی
    27 دی 1397
    مصطفی

    سلام هفته ای دو لیوان اب بدم بهش کافیه؟

  • پاسخ
    مرضیه
    06 مهر 1397
    مرضیه

    بله

  • پاسخ
    پيلار
    14 شهریور 1397
    پيلار

    سلام ببخشين من از اين گل دارم ولي ساقه هاش يه ماهي ميشه لكه هاي قهوه اي افتاده دليلش چي هستش و خواهشا در مورد درمانش هم راهنمايي بفرمايين سپاسگذارم ?

  • پاسخ
    ناشناس
    06 اسفند 1400
    ناشناس

    سلام دهها بار اسم زامیفولیا رو اشتباها زاموفیلیا نوشتین در حالیکه خودتون اسم انگلیسی اون رو نوشتین zamiifolia شما که سایت دارید باید آموزش صحیح به مردم بدید و اسم صحیح گیاهان رو بکار ببرید

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    15 تیر 1401
    نازبو - یاوری

    سلام ممنون از توضیحاتتون، به دوستان بخش محتوی منتقل میشه