نازبو
زاموفیلیا ابلق؛ نگینی سبز در دکوراسیون خانه شما
  • گیاهان داخلی

زاموفیلیا ابلق؛ نگینی سبز در دکوراسیون خانه شما

زاموفیلیا ابلق یا طلایی، گونه‌ای نادر از گیاه زاموفیلیا است که به خاطر داشتن برگ‌های سبز تیره به همراه رگه‌های سفید، به این نام شناخته می‌شود. همین ویژگی است که این گیاه را به یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی تبدیل کرده است. این گیاه چشم‌نواز، نیاز کمی به مراقبت دارد و به دلیل سازگاری و مقاومت بالا، می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای افراد مبتدی در زمینه نگهداری گیاهان باشد.

ویژگی‌های زاموفیلیا ابلق

زاموفیلیا ابلق، گیاهی همیشه سبز و چند ساله است که بومی مناطق گرمسیری آفریقاست. ساقه‌های زیر زمینی گیاه، وظیفه ذخیره آب و مواد مغذی را بر عهده دارند. برگ‌های زاموفیلیا ابلق به صورت مرکب و شانه‌ای هستند که شامل چندین برگچه کوچک هم می‌شوند. ترکیب رنگ سبز و رگه‌های سفید کرمی، رنگ‌آمیزی خاصی را به برگ‌ها بخشیده که زیبایی این گیاه را دو چندان کرده است.

زاموفیلیا ابلق، دارای برگ‌های ضخیمی است که می‌توانند آب را در خود ذخیره کنند. همین ویژگی سبب می‌شود این گیاه به آبیاری کمی نیاز داشته و در شرایط کم آبی هم به رشد خود ادامه دهد. این گیاه می‌تواند هوا را تصفیه کرده و آلاینده‌های محیطی را کاهش دهد که این موضوع سبب بهبود کیفیت هوای محیط نیز می‌شود.  

زاموفیلیا

شرایط نگهداری زاموفیلیا ابلق

شرایط نگهداری از زاموفیلیا ابلق با نوع معمولی این گیاه به خصوص در میزان نوردهی، اندکی متفاوت است. نور غیر مستقیم می‌تواند به حفظ رنگ‌های ابلق این گیاه کمک کند. دیگر شرایط نگهداری این گیاه از این قرار است:

  • آبیاری. زاموفیلیا ابلق به آبیاری کمی نیاز دارد. آبیاری بیش از حد می‌تواند ریشه گیاه را سوزانده و گیاه را از بین ببرد.
  • نور. نور متوسط و غیر مستقیم، چیزی است که این گیاه از شما می‌خواهد. پنجره‌های شرقی یا غربی، می‌تواند نور مناسب و کافی را برای رشد گیاه فراهم کند.
  • دما. برای رشد زاموفیلیا ابلق، دمایی بین 18 تا 24 درجه سانتی‌گراد می‌تواند مناسب باشد. تغییرات ناگهانی دما، می‌تواند سبب آسیب به گیاه شود.
  • خاک. خاک سبک و دارای زهکشی مناسب برای کاشت زاموفیلیا مناسب است. ترکیب خاک برگ، ماسه و پرلیت می‌تواند سبب رشد بهتر گیاه شود.

خرید خاک مخصوص زاموفیلیا

  • رطوبت. رطوبت محیطی متوسط می‌تواند برای زاموفیلیا ابلق گزینه مناسبی محسوب شود. می‌توانید با غبارپاشی برگ‌های گیاه به صورت دوره‌ای، رطوبت مورد نیاز آن را تأمین کنید.
  • کوددهی. توصیه می شود زاموفیلیا ابلق را در بهار و تابستان که فصل رشد گیاه است، ماهی یکبار با کود مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی تغذیه کنید.

خرید کود مخصوص زاموفیلیا

استفاده از کودهای آلی مانند کمپوست آلی، کود حیوانی (کود مرغ یا نمک خرما) یا انواع کودهای گیاهی هم می‌تواند سبب رشد گیاه و افزایش بازدهی آن شود.

کودهای معدنی نیز به دلیل داشتن مواد مورد نیاز گیاه مانند فسفر، پتاسیم و نیتروژن، می‌تواند سبب رشد مناسب زاموفیلیا ابلق شود.

 

تکثیر گیاه

زاموفیلیا ابلق را می‌توان هم به روش قلمه برگ و هم تقسیم ریزوم تکثیر کرد:

-قلمه برگ، ساده‌ترین روش تکثیر این گیاه است. برای انجام این روش، کافی است که یک برگ سالم را از گیاه مادر جدا کرده و آن را در خاک سبک یا آب قرار دهید. پس از گذشت مدتی، ریشه و جوانه‌های جدید شروع به رشد می‌کنند.

-ریزوم، به معنای ساقه‌های زیرزمینی گیاه است که در برخی از انواع گیاهان می‌توان آنها را پیدا کرد. عملکرد این ساقه‌ها برای ذخیره‌سازی انرژی، مواد غذایی مورد نیاز گیاه و ریشه‌زایی آن است که در زیر سطح خاک قرار دارند. برای انتشار و تکثیر می‌توانید ریزوم را از گیاه اصلی جدا کرده و آن را در گلدان دیگری بکارید.

 برای اینکه بتوانید از هر دو روش تکثیر، گیاه خود را پرورش دهید، توجه به میزان نور، دما و رطوبت خاک ضروری است. به دلیل خاص بودن گیاه زاموفیلیا ابلق، تکثیر این گیاه نیازمند مهارت، دانش و تجربه بیشتری نسبت به سایر گیاهان است.

زاموفیلیا ابلق

مشکلات رایج زاموفیلیا ابلق و راه‌حل درمانی آن

  • ریزش برگ‌ها. آبیاری کم، تغییر ناگهانی دما یا آفت،ممکن است سبب ریزش برگ گیاه شود.
  • زرد شدن برگ‌ها. کمبود نور، آبیاری بیش از حد یا آبیاری زاموفیلیا با آب کلر دار، از جمله دلایلی است که می‌تواند سبب زرد شدن برگ آن شود.
  • پوسیدگی ریشه. آبیاری بیش از حد گیاه و زهکشی نامناسب خاک، منجر به پوسیدگی ریشه گیاه می‌شود.

کلام آخر

ویژگی‌های منحصر به فرد زاموفیلیا ابلق، این گیاه را به یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی تبدیل کرده است. این گیاه به مراقبت خاصی نیاز نداشته و کسانی که تجربه خاصی در مورد نگهداری از گیاهان آپارتمانی ندارند، به راحتی می‌توانند این گیاه را خریداری کرده و از زیبایی و چشم نوازی آن لذت ببرند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!