آووکادو و شرایط نگهداری و پرورش آن
  • آموزش و مقالات

آووکادو و شرایط نگهداری و پرورش آن

آووکادو یا گلابی تمساح میوه‌ای است که درخت آن در مناطق گرم و استوایی می‌روید. این میوه گلابی شکل، دارای پوست سبز تیره با هسته‌ای درشت و قهوه ای رنگ است. آووکادو غنی از مواد مغذی مختلف نظیر ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به عنوان یک "سوپر غذا" محسوب می‌شود.

نام فارسی: آووکادو
خاستگاه آمریکای مرکزی و مکزیک
نام انگلیسی: AVOCADO
نام علمی: PERSEA AMERICANA
خانواده:   LAURACEAE - برگ بو
نامهای دیگر: alligator pear ، گلابی تمساح

معرفی آووکادو

آووکادو با نام علمی "PERSEA AMERICANA" میوه ای است که درخت آن در مناطق گرم و استوایی می‌روید. این گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است. این میوه در گونه گیاهان گلدار طبقه بندی می‌شود و رشد خیلی سریعی دارد و تا ۲۰ متر رشد می‌کند. این گیاه همیشه برگ‌های سبزی دارد که طول آنها به ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر می‌رسد. گل‌های آن ناپیدا و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ میلیمتر است. این میوه گلابی شکل از نظر گیاه شناسی یک سته یا شفت است که ۷ تا ۱۰ سانتیمتر طول دارد. همچنین این میوه دارای پوست بسیار ضخیمی است که از آفت کش‌ها محافظت می‌کند. به همین دلیل این میوه یکی از امن‌ترین و سالم ترین محصولات کشاورزی از لحاظ قرار گرفتن در معرض آفت‌کش هاست. در حدود 400 نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها دارای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است.

برای خرید بذر صیفی جات به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

شرایط نگهداری و پرورش آووکادو

آبیاری: خاک این گیاه باید همواره مقداری مرطوب باشد ولی خیس نباشد. یعنی زمانی که سطح خاک نسبتا خشک شد می‌توان نسبت به آبیاری آن اقدام کرد. آبیاری بیش از حد سبب زرد شدن برگ‌ها و در نهایت سبب مرگ گیاه خواهد شد.
خاک: آووکادو قابلیت و توانایی رشد در انواع مختلف خاک را دارد. خاک‌های لومی شنی و آتشفشانی و آهکی می‌توانند محل رشد مناسبی برای این درخت باشند. خاک آووکادو باید به خوبی زهکشی شده باشد و املاح در آن تجمع نداشته باشند. زیرا آووکادو از جمله گیاهان حساس به تجمع املاح و خاک‌های شور است.
نور: کمبود نور سبب می‌شود که گیاه به سمت منبع نور خم شده و برگ‌های زیرین آن ریزش کند. علاوه بر آن نور شدید نیز به این گیاه آسیب می‌رساند، زیرا پوست تنه این درخت نازک است. در موطن این گیاه نیز، درختان آووکادو در سایه نسبی سایر درختان بزرگتر رشد می‌کنند. به همین دلیل مکان کشت آن باید به گونه‌ای باشد که پرنور و روشن بوده ولی نور مستقیم آفتاب در ساعات اولیه روز که شدت و گرمای کمتری دارد به گیاه بتابد.
دما: درخت آووکادو حداقل به وجود 150 روز با دمایی بیش از 30 درجه نیاز دارد تا بتواند بهترین رشد و میوه دهی را داشته باشد. این گیاه دما را تا حدود 37 درجه نیز می‌تواند تحمل کند. آووکادو در مناطقی بدون یخبندان و یا بدون وزش بادهای شدید رشد می‌کند. وزش بادهای شدید سبب ریزش گل‌ها و در نهایت کاهش میوه دهی می‌شود.

کوددهی: درختان جوان تا 1 تا 2 سال اول نیاز به کوددهی ندارند، ولی بعد از آن می‌توان از کودهای کامل به نسبت های 10-10-10 هر سه ماه یکبار استفاده کرد.

برای خرید سم و قارچ کش به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

معرفی آووکادو

کشت آووکادو در ایران

بهترین مناطق برای کشت آووکادو در ایران مناطقی هستند که آب و هوای معتدل یا نیمه گرمسیری دارند مانند نواحی ساحلی جنوب کشور از جمله استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان. این مناطق دارای دمای مناسب و بارندگی کافی برای رشد آووکادو هستند. از دیگر مناطق دارای آب و هوای مناسب برای کشت آووکادو در ایران می توان به مناطق ساحلی دریای خزر و بخش هایی از فلات مرکزی اشاره کرد.

تکثیر آووکادو

تکثیر آووکادو به روش‌های کشت بذر، ریشه دار کردن قلمه و پیوند صورت می‌گیرد. برای کشت بذر بهتر است پس از برداشت میوه و قبل از خشک شدن هسته به کشت آن در خاک یا آب اقدام کرد. این هسته‌ها در آب نیز جوانه می‌زنند. گیاهان حاصل از کشت بذر پس از 6 تا 7 سال به باردهی می‌رسند که این زمان نسبت به روش‌های دیگر تکثیر طولانی‌تر است. در روش‌های دیگر، گیاهان حاصل زودتر به باردهی خواهند رسید. در تکثیر از طریق قلمه می‌توان برای افزایش ریشه زایی از هورمون‌های ریشه زایی نیز استفاده کرد. تکثیر آووکادو از طریق پیوند، اکثراً به منظور افزایش کیفیت و کمیت میوه های تولید شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیاهان پیوندی نسبت به گیاهان تولید شده از طریق بذر (هسته)، میوه دهی بهتری دارند.

معرفی آووکادو

همچنین بخوانید : معرفی درخت عناب و خواص دارویی آن

خواص آووکادو

آووکادو خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.
از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند و باعث سلامت سیستم عصبی می‌شوند.
فشارخون را کاهش می‌دهد و مانع بروز سکته و بیماری قلبی می‌شود.
برای بهبود هضم غذا، درمان معده درد، زخم معده و مشکلات گوارشی مفید است.
پیشگیری از پوکی استخوان یکی از مهمترین خواص آووکادو می‌باشد.
برای پیشگیری و درمان دیابت مفید بوده و به کاهش سطح قند خون کمک می‌کند.
خون ساز است و افرادی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آووکادو استفاده کنند.
برای سلامت چشم مفید بوده و از بروز بیماری‌های چشمی مرتبط با سن مانند آب مروارید جلوگیری می‌کند.
آووکادو در کنترل وزن بسیار موثر است و به کاهش وزن کمک می‌کند.
مصرف منظم آووکادو درمان طبیعی و خانگی آکنه می‌باشد و پوست را مرطوب و درخشان می‌کند.
برخی افراد استفاده از دانه های آووکادو را در دستور العمل هایی مانند اسموتی، سوپ و سس آزمایش کرده اند، اما ابتدا باید دانه را با خشک کردن و آسیاب کردن به صورت پودر آماده کرد. با این حال، شواهد علمی محدودی برای حمایت از فواید سلامتی مصرف دانه های آووکادو وجود دارد و به طور کلی توصیه نمی شود.
در عوض، گوشت میوه آووکادو بخشی است که معمولاً به دلیل طعم غنی، خامه ای و ارزش غذایی آن خورده می شود و از آن لذت می برند.

مصرف آووکادو

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!