نحوه کاشت انبه در گلدان
  • آموزش و مقالات
  • اطلاعات جانبی
  • پرماکالچر

نحوه کاشت انبه در گلدان

در این مقاله می‌خواهیم درباره نحوه کاشت انبه در گلدان و خواص آن صحبت کنیم. انبه به انگلیسی Mango نامیده می‌شود. در اصل این میوه در سال 1880، از جنوب آسیا راه خود را به مناطق استوایی و آمریکا باز کرد. امروزه انبه میوه خوراکی رایجی در جهان است و هند بزرگ‌ترین تامین‌کننده آن است. انبه یک میوه هسته‌دار است؛ به این معنی که هسته انبه با یک میوه خوشمزه احاطه شده است.

برای خرید پکیج بذر سبزی خوردن به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نحوه کاشت انبه ، انبه و خواص آن

چگونه یک انبه خوب را انتخاب کنیم؟

به جای توجه به ظاهر، انبه را از طریق بوییدن و لمس کردن انتخاب کنید. یک انبه رسیده بویی شیرین دارد و کمی نرم است. رنگ با رسیده بودن میوه رابطه کمی دارد؛ زیرا بسته به نوع انبه متفاوت است. این میوه در بسیاری از کشورهای مختلف از جمله آمریکای مرکزی و جنوبی، مکزیک، اکوادور، پرو، گواتمالا، برزیل و همچنین کالیفرنیا و فلوریدا کاشته می‌شود. یعنی با توجه به تقویم‌های مختلف رشد، تقریباً در تمام طول سال می‌توانیم انبه داشته باشیم!

انواع مختلف انبه

انواع مختلفی از انبه وجود دارد؛ برخی برای خشک کردن بهتر هستند، برخی برای پوره و برخی دیگر کاملا تازه خورده می‌شوند. در زیر چند نوع از محبوب‌ترین انواع انبه را معرفی می‌کنیم:
انبه‌ هادن (Huden) هادن، به معنای واقعی کلمه مادر همه انبه‌ها است. اکثر انبه‌هایی که در آمریکا رشد می‌کنند نوادگان هادن هستند که در اوایل دهه 1900 در فلوریدا ظاهر شدند.
انبه تامی اتکینز (Tommy Atkins) تامی اتکینز، محبوب‌ترین نوع انبه است. این نوع به رنگ‌های مختلفی از جمله قرمز، سبز و زرد دیده می‌شود و طعمی شیرین دارد. تامی اتکینز میوه‌ای سرشار از فیبر است. اگر به انبه سبز علاقه دارید حتما این نوع را امتحان کنید.
انبه آتاولفو (Ataulfo) آتاولفو، میوه‌ای زرد، کوچک و شیرین است. آتاولفو به دلیل کمبود فیبر، از بافت صاف‌تری برخوردار است.

نحوه کاشت انبه ، انبه وخواص آن

چگونه انبه را برش دهیم؟

برای این که انبه‌ها را سریع و راحت برش دهید، لازم است اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. انبه را به طور کامل پوست بگیرید.
  2. در این مرحله لازم است با استفاده از یک چاقوی تیز، از کنار هسته یک طرف میوه را برش بزنید. انبه را بچرخانید و طرف دیگر را نیز به همین صورت برش بزنید.
  3. سپس شیارهایی را روی آن ایجاد کنید و به کمک دست، آن را به طرف بیرون فشار دهید تا شیارها از هم باز شوند.

چگونه انبه را نگهداری کنیم؟

انبه‌ها را در دمای اتاق نگه دارید تا نرم شوند، سپس آن‌ها را به یخچال منتقل کنید. همچنین می‌توانید انبه را تکه کرده و در داخل فریزر نگهداری کنید. انبه منجمد به عنوان پوره یا اسموتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای خرید خاک برگ ارگانیک به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

آلرژی به پوست انبه

پوست انبه یک آلرژن متداول است که حاوی اوروشیول است، ترکیب مشابهی که در پیچک سمی یافت می‌شود و موجب ایجاد بثورات خارش دار می‌شود. برای جلوگیری از خارش دهان و لب‌ها، قبل از مصرف پوست آن را جدا کنید.

 

طریقه کاشت بذر انبه

                نحوه کاشت انبه

1- منطقه آب‌وهوایی خود را بررسی کنید

انبه بومی مناطق گرمسیری و مرطوب آسیا و اقیانوسیه است. در مناطق خنک‌تر می‌توان از روش کاشت هسته در گلدان استفاده کرد و در دوران سرما و یخبندان گلدان را در داخل خانه قرار داد. انبه کوگشال بهترین نوع انبه برای کاشت در داخل گلدان است. این نوع را با یک هرس معمولی و در ارتفاع 2.4 متری می‌توان نگه داشت. حتی انواع کوچک‌تر نیز برای افرادی که فضای محدودتری در اختیار دارند و می‌خواهند روش کاشت انبه در گلدان را امتحان کنند، در دسترس است.

نحوه کاشت انبه

2- یک درخت انبه والد (نر و ماده) پیدا کنید

بهترین روش برای یافتن بذرهایی که به خوبی در منطقه شما رشد کنند، یافتن درخت والد در آن نزدیکی است. درختی که میوه‌های خوبی به شما بدهد، بذری به شما خواهد داد که کاملا مناسب آب‌وهوای شما است. اگر در منطقه گرم و با زمستان‌های معتدل زندگی می‌کنید، احتمالا به راحتی می‌توانید یک درخت انبه سالم در منطقه خود پیدا کنید. اگر نمی‌توانید یک درخت انبه پیدا کنید، می‌توانید بذر آن را سفارش دهید یا آن را از یک مغازه بخرید. حتما گونه‌ای را انتخاب کنید که شناخته شده باشد تا در جایی که زندگی می‌کنید به خوبی رشد کند. همچنین می‌توانید بذر را از فروشگاه انبه خریداری کنید. با این حال، اطمینان از این که بذر در شرایط اقلیمی شما زنده خواهد ماند بسیار دشوار خواهد بود؛ به ویژه اگر از ایالت یا کشور دیگری به کشور شما آمده باشد. با این حال، ارزش امتحان کردن را دارد!

نحوه کاشت انبه

3- دانه را بررسی کنید تا ببینید دوام دارد یا نه

تا جایی که دانه دیده شود، گوشت انبه را جدا کنید. برای آشکار شدن دانه، پوسته یا غلاف آن را با دقت برش دهید. یک دانه انبه سالم قهوه‌ای مایل به زرد و تازه به نظر می‌رسد. اگر دانه‌ها در معرض سرما قرار بگیرند خاکستری می‌شوند؛ در این حالت دیگر قابل استفاده نیستند. بهتر است هنگام دست زدن به دانه انبه از دستکش استفاده کنید. هسته ی انبه شیره‌ای تولید می‌کند که می‌تواند باعث تحریک پوست شود.

نحوه کاشت انبه

4- روشی را برای آماده‌سازی دانه انتخاب کنید

برای این منظور می‌توانید از روش خشک کردن یا خیساندن استفاده کنید. روش خیساندن زمان جوانه‌زنی را یک یا دو هفته کاهش می‌دهد، اما خطر ابتلا به کپک زدن را افزایش می‌دهد.

برای خرید بذر گل و گیاهان زینتی به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

خشک کردن دانه

نحوه کاشت انبه

1- دانه را با یک دستمال کاغذی کاملا خشک کنید

برای استفاده از روش کاشت در گلدان باید دانه را حدود 3 هفته در یک مکان خشک و آفتابی قرار دهید. پس از این مدت، با دست، دو نیمه دانه را از هم باز کنید و به مدت یک هفته دیگر دانه را رها کنید.

نحوه کاشت انبه

2- خاک حاصلخیز را در یک ظرف بریزید

برای کاشت هسته در گلدان باید یک سوراخ کوچک به عمق 8 سانتیمتر حفر کنید. شکم بذر رو به خاک باشد و دانه را به داخل خاک فشار دهید.

نحوه کاشت انبه

3- بسته به نوع خاک، دانه را هر روز یا یک روز در میان آب دهید

بعد از گذشت 4 تا 6 هفته، یک نهال انبه 100 تا 200 میلی‌متر ارتفاع خواهد داشت. بسته به نوع انبه‌ای که قبلا خورده‌اید ممکن است بنفش، مشکی کمرنگ یا سبز روشن باشد.

نحوه کاشت انبه

4- نهال را تا زمانی که یک سیستم ریشه‌ای خوب و سالم ایجاد کند، بزرگ کنید

بسیاری از افراد قبل از کاشت انبه در خارج از منزل، به مدت یک یا دو سال و در خانه، از روش کاشت در گلدان استفاده می‌کنند.

 خیساندن دانه

در این روش هسته ی انبه یک یا دو هفته سریعتر خشک می‌شود. از معایب این روش می‌توان به احتمال کپک زدن دانه اشاره کرد؛ بنابراین اگر فقط یک دانه دارید، توصیه می‌کنیم از این روش استفاده نکنید.

نحوه کاشت انبه

1- روی دانه را بشکافید

با ایجاد شکاف روی دانه، جوانه زدن گیاه آسان‌تر می‌شود. با دقت یک برش کوچک در دانه انبه ایجاد کنید یا قسمت بیرونی دانه را با سنباده بمالید؛ تنها کافی است تا پوست بیرونی دانه شکسته شود.

نحوه کاشت انبه

2- اجازه دهید دانه خیس بخورد

برای انجام دقیق روش کاشت انبه در گلدان باید دانه را در یک ظرف کوچک آب قرار دهید و اجازه دهید ظرف به مدت 24 ساعت در یک مکان گرم مانند روی قفسه یا کمد بماند.

نحوه کاشت انبه

3- دانه را از ظرف خارج کنید و آن را در حوله کاغذی مرطوب بپیچید

دانه پیچیده شده را درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و یک گوشه از کیسه را برش دهید. حوله را مرطوب نگه دارید و منتظر جوانه زدن بذر باشید. معمولا این کار 1 تا 2 هفته طول می‌کشد. حتما دانه را در مکانی گرم و مرطوب نگه دارید تا جوانه بزند.

نحوه کاشت انبه

4- گلدان را برای کاشت گیاه آماده کنید

بهتر است کاشت هسته انبه در گلدان باشد. یک گلدان بزرگ را انتخاب کنید و آن را با مخلوطی از خاک گلدان و کمپوست پر کنید. شما می‌توانید به طور مستقیم بذر را در زمین بکارید، اما روش کاشت در گلدان به شما این امکان را می‌دهد تا در مرحله اولیه رشد با کنترل کردن میزان نوری که لازم است به گیاه برسد، از آسیب‌پذیری آن جلوگیری کنید.

نحوه کاشت انبه

5- دانه را نسبت به خورشید مقاوم کنید

گاهی اوقات گلدان را در بیرون از خانه و زیر آفتاب جزئی قرار دهید؛ چنین کاری باعث می‌شود گیاه قبل از پیوند به مکان نهایی خود و قرار گرفتن در آفتاب کامل، به خورشید عادت کند و نسبت به آن مقاوم شود.  

 هسته انبه را چطوری بکاریم؟

نحوه کاشت انبه

همچنین بخوانید: نحوه کاشت کیوی در خانه

1- نهال را در قسمتی از زمین بکارید که نور کامل به آنجا می‌تابد

اگر نمی‌خواهید از روش کاشت در گلدان استفاده کنید باید برای کاشت دانه انبه، منطقه‌ای را انتخاب کنید که نور به طور کامل آنجا می‌تابد. مطمئن باشید مکانی که انتخاب می‌کنید همان جایی است که قرار است یک درخت بزرگ آنجا رشد کند؛ درختی که 20 متر قد دارد. هنگام کاشت گیاه در موقعیت نهایی خود، در حیاط خلوتتان محلی را پیدا کنید که دارای زهکشی خوبی باشد. به آینده نیز فکر کنید؛ باید مکانی را انتخاب کنید که با هیچ ساختمان، لوله‌کشی زیرزمینی یا نیروگاه روبه‌رو نشود. بعد از این که نهال خوب ریشه زد، آن را منتقل کنید.

نحوه کاشت انبه

2- اگر محل زندگی شما دارای زمستان‌هایی سرد است، نهال را در گلدان نگه دارید

اگر در مکانی با زمستان‌های سرد زندگی می‌کنید، استفاده از روش کاشت در گلدان ایده‌آل‌تر است. با انجام چنین کاری شما می‌توانید با کاهش دما گلدان را درون خانه بیاورید. با رشد درخت، برای کوچک نگه داشتن آن، یا باید آن را هرس کنید یا به گلدان بزرگ‌تر منتقل کنید.

نحوه کاشت انبه

3- نهال را بکارید

سوراخی حفر کنید که ریشه گیاهچه به راحتی درون آن قرار بگیرد. سوراخ باید سه برابر اندازه پیازچه گیاه باشد. یک سوم زمین را با خاک گلدان با کیفیت، یک سوم را با ماسه باغ و بقیه را با خاک زمین پر کنید. نهال را در سوراخ قرار دهید، خاک را در اطراف آن محکم کنید و آن را کاملا آب بدهید. بسیار مراقب باشید که نهال را هنگام پیوند زدن نشکنید.

نحوه کاشت انبه

4- گیاه انبه خود را به طور مرتب آبیاری کنید و از کود کم استفاده نمایید

بیشتر درختان انبه 5 تا 8 سال بعد از کاشت، میوه می‌گیرند. درست است که این درختان دیر به باروری می‌رسند، اما ارزش انتظار را دارند. زیاد به درخت کود ندهید. اگر میزان کود زیاد باشد، درخت بیشتر روی رشد برگ‌هایش تمرکز می‌کند تا باروری! روش کاشت انبه در گلدان یا زمین اگر دقیق و درست انجام شود حتما شما را به نتیجه دلخواهتان می‌رساند.

ارزش غذایی انبه

هر 165 گرم از انبه حاوی 107 کالری، 28 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر و 1 گرم پروتئین است. این میوه چربی ندارد. هم‌چنین حاوی 76 درصد ویتامین C، 25 درصد ویتامین A، 11 درصد ویتامین B6 و 9 درصد ویتامین E است. 76 درصد ویتامین C یک ویتامین محلول در آب که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد آسیب‌دیده عمل می‌کند و یک کو فاکتور مهم در سنتز کلاژن است.
25 درصد ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی که از یک منبع گیاهی تهیه می‌شود و بدن شما رنگ‌دانه گیاه را به ویتامین A فعال تبدیل می‌کند. این ویتامین برای ایمنی و رشد سلول‌ها ضروری است.

11 درصد ویتامین B6 یک ویتامین محلول در آب که در پشت صحنه به عنوان یک کو آنزیم در بسیاری از واکنش‌های مهم بدن از جمله متابولیسم پروتئین و تشکیل گلبول‌های قرمز فعالیت می‌کند. 9 درصد ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان محلول در چربی که هنگام متابولیزه شدن چربی، با رادیکال‌های آزاد آسیب‌دیده ناشی از واکنش با اکسیژن مبارزه می‌کند.

نحوه کاشت انبه ، انبه و خواص آن

خواص انبه چیست

از مهم‌ترین خواص انبه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت حافظه
  • خاصیت ضد سرطان
  • کاهش فشار خون
  • درمان یبوست
  • کمک به کاهش وزن
  • برای دیابت مفید است.
  • هسته انبه برای پوست و مو فوق‌العاده است

مضرات انبه

حساسیت به انبه و به خصوص پوست آن، می‌تواند موجب بیماری‌های متعددی شود. از جمله مهم‌ترین این مضرات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بثورات پوستی
  • واکنش آنافیلاکسی

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    علیرضا
    16 تیر 1403
    علیرضا

    سلام من هسته انبه گذاشتم توی پارچه اگر زیاد اسپری بکنم آب هیچ مشکلی پیش نمیاد

  • پاسخ
    قاسم افلاطونی
    10 دی 1402
    قاسم افلاطونی

    باسلام درخت من موقع پیوندشه از کجا باید پیوندک پیدا کنم من ساکن قزوین هستم آیا بدون پیوند بار میده ممنون راهنمایی کنید

  • پاسخ
    Mohammad
    27 تیر 1402
    Mohammad

    سلام من انبه رو کاشتم در اومد فقط داشتیم با تکپ بازی میکردیم توپ خورد به انبه اون برگی که تازه داشت در میامد کنده شد ایا دوباره انبه من برگ میزنه

  • پاسخ
    اکرم اصفهانی
    04 شهریور 1401
    اکرم اصفهانی

    با سلام گیاه انبه من که یک ماهی هس تو کوزه کاشتم خیلی سر حال و خوبه از اول هم ریشه خیلی قوی رشد کرد ،جلوی پنجره آشپزخونه پشت شیشه نگهداری میکنم نورش زیاده ولی آفتاب نداره روزی چند بار غبار پاشی انجام میدم الان ردیف سوم برگشو داده ،از ته کوزه ریشه ها بیرون زده آیا باید کوزه رو عوض کنم یا نه

  • پاسخ
    ناشناس
    04 شهریور 1401
    ناشناس

    با سلام گیاه انبه من که یک ماهی هس تو کوزه کاشتم خیلی سر حال و خوبه از اول هم ریشه خیلی قوی رشد کرد ،جلوی پنجره آشپزخونه پشت شیشه نگهداری میکنم نورش زیاده ولی آفتاب نداره روزی چند بار غبار پاشی انجام میدم الان ردیف سوم برگشو داده ،از ته کوزه ریشه ها بیرون زده آیا باید کوزه رو عوض کنم یا نه

  • پاسخ
    ناشناس
    21 مرداد 1401
    ناشناس

    سلام من دو تا دانه داشتم به روش دستمال خیس انجام دادم هر دوتا شوند بعد سه هفته ۲ سانتی متر جوانه زدن یکییش توش سیاه شد و جوانه و ریشه بدون هیچ آسیب دیدگی از جدا شده آیا راهی برای اینکه جوانه بزنه هست ؟ یکی دیگه هم ۲ سانت جوانه زد و هنوز برگ نداده نمیدونم کی باید تو گلدون بکارم . تورو خدا راهنمایی کنیید

  • پاسخ
    فاطمه
    07 مرداد 1401
    فاطمه

    سلام وقت بخیر من دانه انبه رو با روش خیساندن جوانه دار کردم الان ساقه ی کوتاه و برگ داره خیلی خوب و سرحال بود از پلاستیک درش آوردم ولی اطراف هسته دستمال نم دار بود امروز که میخواستم به گلدون انتقال بدم دیدم یکم بی حاله نگاه کردم نزدیک جایی که ساقه خارج شده یه لکه کپک سیاه بود الان چیکارش کنم کپک رو بردارم و قارچ کش اسپری کنم بهش درسته؟

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    09 مرداد 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام وقت شما هم بخیر بله از قارچ کش استفاده کنید معمولا رطوبت و دمای بالا باعث ایجاد قارچ مشه

  • پاسخ
    ناشناس
    27 تیر 1401
    ناشناس

    سلام. دانه انبه من حدود ۳ سانت جوانه زد و ۵ برگ داشت خیلی زیبا ولی بعد از یکهفته برگها پژمرده و قهوه ای رنگ شدن. چیکار باید بکنم خیلی ناراحت شدم براش. وقتی گیاههای من حالشون بد میشه مریض میشم. با تمام خستگی بعد از کار حسابی بهشون میرسم و همش مراقبشون هستم.

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    09 مرداد 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام دلایل زیادی باعث قهوه ای شدن برگ انبه میشه انبه به رطوبت بالا احتیاج داره اگه رطوبت محیط کم باشه یا آبیاری به صورت نامنظم انجام بشه باعث میشه که برگها قهوه ای بشن برای تامین رطوبت محیط از دستگاه بخور سرد استفاده کنید و دوم اینکه حتما خاکش باید زهکشی کافی داشته باشه که آب رو توی خودش نگه نداره یکی دیگه از دلایل هم بیماری قارچ هست که درصورتی که خاک زهکشی کافی نداشته باشه یا آبیاری زیاد انجام بشه ایجاد میشه که باید از قارچ کش استفاده کنید

  • پاسخ
    مریم
    21 تیر 1401
    مریم

    با سلام حضور دوستان عزیز،اگر قصد کاشت انبه رو دارید پیشنهاد می کنم تا می تونید از انبه های رو به استفاده برای شیر انبه استفاده کنید یعنی کاملا رسیده. من امتحان کردم و از روش گذاشتن دانه انبه خیس در داخل دستمال کاغذی مرطوب استفاده کردم.اونها رو در داخل پلاستیک فریزر گذاشتم و بعد داخل یک ظرف پلاستیکی در بسته قرار دادم. تقریبا فضای گلخانه ای ایجاد میشه. البته هر یکی دو روز یکبار هم دستمالها رو عوض کردم و شرایط نگهداری رو ثابت قرار دادم. بعد از ریشه دادن حدود چند سانتی متر در داخل خاک قرار دادم زیر خاک هم چند تکه زغال گذاشتم که در جایی خونده بودم خوبه برای گیاه. کودی هم اول کار نیاز نیست استفاده کنید. انشالله نتیجه می گیرد.

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    21 تیر 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام دوست ممنونم از اینکه تجربه خودتون را با ما و همراهان نازبو به اشتراک گذاشتید

  • پاسخ
    سام
    20 تیر 1401
    سام

    باسلام وخسته نباشید من از لرستان شهرستان کوهدشت. سه هسته انبه تمیز خشک کردم ودر دستمال کاغذ تقریبا یه هفته ای جوانه زدن ودر گلدان کاشتم در گلدان سه تا کامل سبز شدن ولی بعد از چند روز دوتا خشک شدن الان یکی رشد خوبی دارد تقریبا ده دوازده برگ دارد لطفا کی در حیاط بکارمش وچطور ابیاری کنم الان هر روز به گلدان اب میدم بنظر شما مشکلی دارد یا همین روالان انجام بدهم باتشکر

  • پاسخ
    Sama
    13 تیر 1401
    Sama

    سلام من هسته انبه کاشتم بار اول خوب بود و بعداز ریشه زنی انتقال دادم به گلدان ولی الان چند مرتبه هسته اوردم و داخل دستمال مرطوب گذاشتم ولی تازه شروع میکنن به کپک زدن چیکار کنم کپکش ازبین بره؟ من خوزستان زندگی میکنم .و اینکه هسته ها یی که داشتم تموم شدن هم

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    14 تیر 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام از چه روشی استفاده می کنید؟ معمولا روش خیساندن هسته احتمال کپک زدن رو افزایش میده

  • پاسخ
    Mahrab
    21 آبان 1400
    Mahrab

    انبه ها خود به خود خوشم میشن

  • پاسخ
    احسان
    16 آبان 1400
    احسان

    کود مناسب درخت انبه چیه؟ هرمزگان هستم ، بذر انبه توی حیاط کاشتیم الان درختش پنج شش سالش شده بزرگ هم هست ولی هنوز میوه نداده

  • پاسخ
    معصومه
    01 اسفند 1400
    معصومه

    سلام انبه دور ثمر می دهد تقریبا ۷ سال تا ۸ ساله بشه در زمستان کود حیوانی که کهنه باشه بهش بدهید

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    28 آبان 1400
    نازبو - یاوری

    سلام از انواع کودها در مراحل مختلف میتونین استفاده کنید، جهت خرید کود به فروشگاه نازبو مراجعه کنید.

  • پاسخ
    ملودی
    08 مهر 1400
    ملودی

    منم هسته رو دراوردم ، دوتا هسته رو گذاشتم تو ظرف یه بار مصرف شفاف ، هسته هارو گذاشتم لابه لای دستمال کاغذی و هروز یکم مرطوب کردم بعد از ۸ روز ریشه و گل برگ قرمز رنگ زیبایی داد، به نظرم هوا نباید بهش وارد بشه ، داخل ظرف و از نور معمولی برخوردار بود. مشتاقانه منتظرم که بزارمشون تو خاک و از زیباییش لذت ببرم

  • پاسخ
    زينب
    25 شهریور 1400
    زينب

    دانه من هميشه كپك ميزنه ??

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    18 مهر 1400
    نازبو - یاوری

    سلام کیسه رو پر از هوا کنید و درش رو محکم ببندید، نباید موردی داشته باشه، میتونید از آب جوشیده سرد استفاده کنید

  • پاسخ
    Sh be
    16 شهریور 1400
    Sh be

    سلام من گذاشتم پشت شیشه پنجره نور میخوره نورش زیاده؟یا مناسبه

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    18 مهر 1400
    نازبو - یاوری

    سلام بله ولی ماندگاری زیادی نداره داخل ایران

  • پاسخ
    نوید
    14 تیر 1401
    نوید

    نمونه خارجی ان زود از بین میره برای داشتن یک نهال یا باید از نمونه ایرانی استفاده کنید یا حتما باید پیوند بزنید و یا از جنوب یک نهال پیوند زده شده بخرید من هر دو مورد رو دارم و در کرج نگه داشتم

  • پاسخ
    نازبو - زلفی پور
    14 تیر 1401
    نازبو - زلفی پور

    سلام دوست عزیز ممنون از راهنمایی بسیار خوبتون

  • پاسخ
    مهران منصوری
    25 مرداد 1400
    مهران منصوری

    لطفا در رابطه با نگهداری بعد از کاشت در گلدان بفرمایید و آیا میشه کلا در گلدان بمونه یا حتما باید به باغچه انتقال بدیم

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    14 شهریور 1400
    نازبو - یاوری

    سلام متاسفانه در ایران امکان نگه داری طولانی مدت نداره

  • پاسخ
    محمد میرزایی
    19 مرداد 1400
    محمد میرزایی

    سلام خیلی قشنگ و با حوصله توضیح داده بودی یه نکته ای که من تجربه کردم این بود که اگر بذر را هر طور قرار بدیم شاخه گیاه به سمت با لا میاد و ریشه به سمت پایین و اگر روز بعد بذر را بچر خونی باز شاخه به سمت بالا می چرخه ?? و نکته بعدی اینکه اگر در جایی بدون نور نگهداری بشه بهتره و کپک زدگی تنها روش اینکه بذر را تمیز کنی و تقریبا ساعاتی در زیر نور مستقیم خورشید قرار بدید و حتما در روز اول تمام بذر را از شیره میوه پاک کنید با تشکر

  • پاسخ
    ارسلان
    10 مرداد 1400
    ارسلان

    سلام خدمت تمامی دوستان پیشنهاد من اینه که هسته انبه را کامله از پوسته دور آن جدا کنید ولی مراقب باشید به هسته آسیب نزنید، سپس یک ظرف پلاستیکی که دارای درب کیپ باشد انتخاب کنید ابتدا چن عدد دستمال کاغذی در کف ظرف بیندازید سپس هسته را قرار دهید و باز چند عدد دیگر دستمال کاغذی روی بذر بیندازید سپس به کمک آبپاش روی آن آب بریزید تا زمانی که دستمال کاغذی ها خیس شوند و سپس درب ظرف را ببندید و در جایی نه چندان گرم قرار دهید بعد از 7 تا 10 روز جوانه خواهد زد یک نکته که مد نظرتون باشه اینه که زمانی که آب را روی دستمال کاغذی ریختید مفداری آن را فشار دهید تا هوا زیادی به هسته نرسد

  • پاسخ
    الهام
    20 تیر 1400
    الهام

    سلام. من جمعه ی هفته ی پیش دقیقا ۲ هسته انبه رو توی دستمال مرطوب و توی پلاستیک فریزری گره داده بدون ایجاد سوراخ قرار دادم .فقط توی پلاستیک رو باد کردم . و دو روز یبار دستمال کاغذی رو عوض میکردم و باز خیس میکردم و میذاشتم پشت پنجره. چون بوشهر زندگی میکنم هوا گرم و مرطوب هستش. .دقیقا بعد ۸ روز یکی از دانه ها به جز ریشه جوونه زد و من دیشب توی گلدون کاشتم و گذاشتم توی بالکن :) بسیار زیباست

  • پاسخ
    کمال
    01 مرداد 1400
    کمال

    سلام ایا انبه نیاز به پیوند داره یا نه

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    11 مرداد 1400
    نازبو - یاوری

    سلام تا جایی که بنده میدونم خیر

  • پاسخ
    ملیکا
    23 خرداد 1400
    ملیکا

    سلام همون طور که گفتید دانه ی انبه داخل دستمال کپک زده متاسفانه،راهی هست برای بهبود یا دور بندازم؟

  • پاسخ
    ناشناس
    13 تیر 1401
    ناشناس

    استفاده از قارچ کش مانکوزب

  • پاسخ
    ناشناس
    28 شهریور 1400
    ناشناس

    سلام میتونی اونو توی یه لیوان اب بزاری تا ریشه بده

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    23 خرداد 1400
    نازبو - یاوری

    سلام معمولا اگه کپک زد باید یکی دیگه آزمایش کنید.

  • پاسخ
    علیجانی
    10 مهر 1400
    علیجانی

    سلام ببخشید چطور جلوی کپک زدن هسته ای که در پارچه نمناک رشد میدم بگیرم.من چند نهال رشددادم توی گدون کاشتم ولی به علت قارچ خشک شدن. چکار کنم

  • پاسخ
    سردار بلوچ
    01 شهریور 1401
    سردار بلوچ

    سلام اهل سرباز بلوچستانم انبه در منطقه نا زیاده و بهتره بگم باغ های انبه بزرگ و با محصول با کیفیت و عالی در منطقه ما انبه به خوبی جواب میده برای دیدن باغات انبه حتما به بلوچستان (هندوستان کوچک )سفر کنید

  • پاسخ
    سردار بلوچ
    01 شهریور 1401
    سردار بلوچ

    سلام اهل سرباز بلوچستانم انبه در منطقه نا زیاده و بهتره بگم باغ های انبه بزرگ و با محصول با کیفیت و عالی در منطقه ما انبه به خوبی جواب میده برای دیدن باغات انبه حتنا به بلوچستان (هندوستان کوچک )سفر کنید

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    18 مهر 1400
    نازبو - یاوری

    سلام اگه بعد از کاشت این مشکل بوجود میاد از قارچکش استفاده کنید، جهت خرید قارچکش به فروشگاه نازبو مراجعه کنید.

  • پاسخ
    هادی
    29 اردیبهشت 1400
    هادی

    سلام آیا درخت انبه به پیوند نیاز دارد؟ یعنی درختی که با دانه بزرگ شده بدون پیوند میوه میده؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    07 خرداد 1400
    نازبو - یاوری

    سلام هادی عزیز بسته به واریته داره، ولی معمولا داخل ایران غیر از شرایط گلخانه ای به محصول نمیرسه

  • پاسخ
    مهراس
    21 اردیبهشت 1399
    مهراس

    با سلام توضیحات خوب و کاملی بود اما برای من که خودم هرمزگانی هستم و ساکن بندرعباس بعضی قسمت ها از مطلب جای ویرایش داشت. همونطور که اشاره کرده بودید واقعا کاشتن و استفاده انبه در منزل یا در باغچه یا در بالکن خانه واقعا زیباست من خودم هر ساله با ورود انبه محلی به بازار تمام هسته های اون ها رو به روش گذاشتن در دستمال مرطوب میکارم و از زیبایی که گیاه آن در جایجاه منزل و در بالکون میده استفاده می کنم و پیشنهاد میکنم اگر به انبه محلی دسترسی دارید حتما امتحان کنید.

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    08 خرداد 1399
    نازبو - یاوری

    سلام دوست و همراه عزیز نازبو ممنون از اینکه تجربه خودتون رو در اختیار ما و سایر دوستان قرار دادین.