گل محمدی و خواص شگفت انگیز دارویی آن
  • آموزش و مقالات
  • گلها
  • گیاهان دارویی

گل محمدی و خواص شگفت انگیز دارویی آن

گل محمدی که در ایران به گل گلاب نیز معروف است گونه‌ای از رز می‌باشد که به دلیل عطر و خاصیت دارویی به صورت گسترده پرورش داده می‌شود. یکی از شهرهایی که به صورت فراوان گل محمدی در آن پرورش داده می‌شود، شهر کاشان در ایران می‌باشد که از آن برای گلاب گیری و روغن گیری استفاده می‌شود.

جهت خرید بذر به فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو مراجعه کنید.

نام  فارسی: گل محمدی
خاستگاه: اکثرا در آسیا، با گونه هایی در اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا
نام انگلیسی:
DAMASK ROSE
نام علمی: ROSA DAMASCENA
خانواده:   ROSACEAE  - گل سرخیان
نامهای دیگر: Rosier - ورد - قيزيل گل - گل سرخ

مشخصات گل محمدی

گل محمدی گیاهی چندساله از جنس رزا (Rosa) و خانواده Rosaceae که دارای گل‌های زیبایی در رنگ‌های بسیار متنوع بیشتر قرمز و صورتی هستند. از لحاظ گلدهی می‌توان این نوع رز را در دو گروه قرار داد. گروه اول نمونه‌هایی هستند که گلدهی آنان از اوایل اردیبهشت تا اوائل تیره ماه است و حدود ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد (که فصل اصلی برداشت این گل جهت تولید گلاب است) و گروه دوم نمونه‌هایی هستند که گلدهی آنان کمابیش تا فصل پاییز نیز انجام می‌گیرد، البته اگرچه اوج گلدهی آنان ابتدای فصل گلدهی است. گل‌ها در ابتدا صورتی رنگ هستند و سپس مایل به سفید می‌شوند و سپس گلبرگ‌های آن می‌ریزد. بزرگ‌ترین دشت گل محمدی در روستای لایزنگان از توابع داراب است که در این ناحیه این گیاه به شکل دیم پرورش داده می‌شود، یعنی به شکل مصنوعی آبیاری نمی‌شود و تنها از نزولات آسمانی رطوبت موردنیاز این گیاه تهیه می‌شود. این گیاه در زبان انگلیسی Damask rose خوانده می‌شود. زیرا از نظر غربی‌ها این رز برای اولین بار از پایتخت کشور سوریه یعنی دمشق Damascus به کشورهای دیگر راه یافت و به همین دلیل بدین نام نیز خوانده شد. بزرگ‌ترین دشت گل محمدی در روستای لایزنگان از توابع داراب است که در این ناحیه این گیاه به شکل دیم پرورش داده می‌شود یعنی به شکل مصنوعی آبیاری نمی‌شود و تنها از نزولات آسمانی رطوبت موردنیاز این گیاه تهیه می‌شود. این گیاه در زبان انگلیسی Damask rose خوانده می‌شود. زیرا از نظر غربی‌ها این رز برای اولین بار از پایتخت کشور سوریه یعنی دمشق Damascus به کشورهای دیگر راه یافت و به همین دلیل بدین نام نیز خوانده شد.

برای خرید کود به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

نیازهای گل محمدی

آبیاری گل محمدی: این گیاه به کم آبی مقاوم است اما در زمان گلدهی به آب بیشتری نسبت به سایر زمان‌های سال نیاز دارد. اصولاً خاک این گیاه نباید به شکل غرقاب و خیس در بیاید، زیرا در چنین شرایطی گیاه رشد خوبی نخواهد داشت. بنابراین زمانی که سطح خاک تا حدودی رطوبت خود را از دست داد اقدام به آبیاری کنید. فواصل آبیاری در زمان گلدهی این گیاه کمتر از فواصل آبیاری در مابقی ماه‌های سال است زیرا کمبود آب در زمان تولید گل منجر به کاهش کیفیت و عمر گل‌ها و همچنین شکوفایی غنچه‌های گل خواهد شد.
نور: به مکانی با حداقل ۸-۶ ساعت نور مستقیم آفتاب نیاز دارد. عدم نور کافی منجر به عدم گلدهی گیاه، بلند و باریک شدن بیش از اندازه ساقه‌ها، پریدگی رنگ برگسار و شیوع بیماری‌های قارچی بخصوص سفیدک خواهد شد.
دما: به تابستانی معتدل (و البته خشک) نیاز دارد. زمستان‌های سرد را نیز به خوبی تحمل می‌کند. بهترین گلدهی آن زمانی صورت می‌گیرد که دمای روزانه ۲۱-۲۰ درجه و هوای شب ۱۶-۱۵ درجه سانتی‌گراد باشد. با گرم شدن هوا از میزان گلدهی گیاه کم می‌شود اما اصولاً گیاه دوام خواهد آورد و به رشد خود ادامه می‌دهد.
خاک: خاک این گیاه باید از زهکش خوبی برخوردار باشد. همچنین وجود موادی همانند خاک برگ و یا کود پوسیده دامی در رشد بهتر این گیاه بسیار مؤثر است. بنابراین به‌کارگیری شن و همچنین خاک برگ و کود پوسیده دامی به رشد این گیاه کمک خواهد کرد. اگر قرار است که در فضای باز این گیاه را بکارید بهتر است که بین هر دو گیاه حدود ۲ متر فاصله در نظر بگیرید. برای کوددهی این گیاه بهتر است که از ابتدا خاک محل کاشت را به شکل غنی و همراه با کود پوسیده دامی تهیه کنید. همچنین در طی فصل رشد می‌توان از کودهای شیمیایی محلول که فرمول کامل دارند و علاوه بر سه عنصر اصلی نیتروژن، فسفر و پتاسیم محتوی عناصر دیگر بخصوص آهن هستند استفاده کرد. غلظت کود و همچنین فواصل کوددهی با توجه به دستورالعمل کارخانه سازنده باید مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید : پرورش گل رز در فضای باز

همچنین بخوانید : پیوند زدن گل رز

خواص دارویی گل محمدی

  • درمان تپش قلب، بازکننده دهانه عروق بسته قلبی، درمان پرولاپس دریچه میترال قلب و خاصیت ضد اسپاسم از کاربردهای گیاه دارویی گل محمدی برای سیستم قلب و عروق بدن است.
  • مصرف منظم چای گل محمدی در گام اول به سم‌زدایی و پاکسازی بدن کمک می‌کند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آن‌ها می‌شود.
  • این نوشیدنی معطر ادرارآور است و به کنترل حالت احتیاج آب در بدن کمک می‌کند.
  • اگر تب دارید می‌توانید به این چای اعتماد کنید. چای گل محمدی باعث کاهش دمای بدن شده و تب را کاهش می‌دهد.
  • این چای برای پاکسازی بدن و کاهش التهاب و همچنین برطرف کردن ضایعات پوستی نیز مؤثر است.
  • این گل سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و به‌ویژه پلی فنول‌های موسوم به کاتچین است به این ترتیب از بروز انواع سرطان پیشگیری می‌کند.
  • نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که گل محمدی از تشدید عفونت جلوگیری می‌کند.
  • چای گل محمدی برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی آنفلوانزا مفید است.
  • اگر به طور منظم از این چای میل کنید از مشکلاتی مانند بی خوابی و خستگی خلاص خواهید شد.
  • مصرف دمنوش این گل باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده و به این ترتیب فرد از ابتلا به بیماری هایی، چون سرماخوردگی، گلودرد و آنفولانزا ایمن می‌ماند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

دیدگاه ها

  • پاسخ
    ناشناس
    26 خرداد 1399
    ناشناس

    سلام.برای آبیاری گل محمدی میشه از روش قطره ای استفاده کرد

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    31 خرداد 1399
    نازبو - یاوری

    سلام دوست و همراه عزیز نازبو پیشنهاد میکنم مطالب روش های مقابله با مشکلات آبیاری قطره ای و ۶ نکته مهم برای آبیاری صحیح گیاهان را مطالعه کنید، در این زمینه تجربه شخصی بنده میگه یا باید عمیق آبیاری قطره ای انجام بشه، آبیاری زیر سطحی انجام بشه و یا غرقابی انجام بشه.

  • پاسخ
    فهیمه
    23 اردیبهشت 1399
    فهیمه

    به نظرمن گل محمدی خیلی خواص داره

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    08 خرداد 1399
    نازبو - یاوری

    سلام فهیمه عزیز ممنونیم که نظر خودتون رو با ما و همراهان عزیز فروشگاه بذر گل و گیاه نازبو به اشتراک گذاشتید.

  • پاسخ
    سمیه
    17 اردیبهشت 1399
    سمیه

    سلام.من گل محمدی خشک کردم داخل ظرف پلاستیکی گذاشتم بعد چند روزرنگش زرد شده علتش چیه لطفآ منو راهنمایی کنید؟

  • پاسخ
    ناشناس
    09 فروردین 1400
    ناشناس

    رطوبت

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    18 اردیبهشت 1399
    نازبو - یاوری

    سلام سمیه عزیز وجود آهن داخل گیاهان و خشک کردن سنتی باعث زردی خشک شده گیاهان میشه، اگر از نگه داری و تغذیه اصولی گیاه مطمئن هستید جز اشکال ظاهری مشکل دیگه ای نیست

  • پاسخ
    علی
    12 اردیبهشت 1399
    علی

    سلام یه سوال داشتم که عملکرد گل محمدی در خاک رس رشد خوبی داره یا نه؟

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    15 اردیبهشت 1399
    نازبو - یاوری

    سلام علی عزیز به تنهایی فکر نمیکنم عملکرد مناسبی داشته باشه، با این حال لطفا مقاله مثلث بافت خاک رو مطالعه کنید

  • پاسخ
    ناشناس
    11 اردیبهشت 1399
    ناشناس

    سلام . گل محمدی من داخل گلدان هست و شته گرفته بود که سم پاشی کردم و سولفات منیزیم یک قاشق غذاخوری پای گیاه دادم ولی تمام برگهاش و غنچه هاش سوختند. لطفا راهنمایی کنید تا سوختگیش و درست کنم .

  • پاسخ
    علی
    31 فروردین 1399
    علی

    سلام من دوتا کاشتم تو حیاط الان ۳سال میشه نه گل میده برگاشویه چیزی میخوره کلا صاف میکنه

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    02 اردیبهشت 1399
    نازبو - یاوری

    سلام علی عزیز لطفا گیاه رو از نظر آفت بررسی کنید، همچنین جهت گلدهی از تغذیه مناسب گیاه مطمئن بشید، جهت خرید کود گلدهی میتونین به فروشگاه نازبو مراجعه کنید.

  • پاسخ
    سمیرا
    19 بهمن 1398
    سمیرا

    سلام من امروز گل محمدی با گلدونش خریدم ودوست دارم داخل منزل ازش نگه داری کنم خواستم بپرسم برای رشد گل وگلدهی آن هیچ مشکلی پیش نمیاد یا باید زیر نور آفتاب باشه چون مادر جنوب هستیم می‌ترسم گرمای شدید به گل محمدی آسیب بزنه

  • پاسخ
    نازبو - یاوری
    19 بهمن 1398
    نازبو - یاوری

    سلام این گیاه گیاه بیرون از منزله، نور شدید رو میتونین فیلتر کنین ولی به نور مستقیم روزانه نیاز داره، همچنین به فضای زیادی جهت ریشه دوانی نیاز داره

  • پاسخ
    ناشناس
    12 دی 1398
    ناشناس

    سلام من زمین آماده کردم دنبال نهال مرغوب هستم لطفا به شماره من لطفا راهنمایی کنید ممنون علی خانی مشهد

  • پاسخ
    ناشناس
    21 آذر 1399
    ناشناس

    سلام، نهال کشت بافتی بگیرید

  • پاسخ
    ابوالفضل یاوری
    18 دی 1398
    ابوالفضل یاوری

    همکاران ما تماس میگیرن خدمتتون، ضمنا خودتون میتونین با شماره هایی که در قسمت پایینی سایت موجوده تماس حاصل کنید

  • پاسخ
    محسن
    31 اردیبهشت 1398
    محسن

    با سلام خدمت شما. بنده ۶۰۰۰ قطعه قلمه گل محمدی به صورت جفتی در زمینی به وسعت یک هکتار را زیر کشت برده ام.اما بعد از یک هفته از کاشت این قلمه های ریشه دار، برگ و کمی از ساقه آنها خشک شدند!آب هر هشت روزی یکبار.به نظر شما علت چیست؟ محسن از ملایر

  • پاسخ
    مهلا
    10 خرداد 1398
    مهلا

    حتما از یک مهندس کشاورزی بخواین که از نزدیک زمینتون رو مورد بررسی قرار بده